Újra Budapesten koncertezik a legendás Dire Straits frontembere

2018.10.22. 11:23

2019-ben újra turnéra indul Mark Knopfler. Az egykori Dire Straits frontembere új lemezével és legendás zenekara legnagyobb slágereivel lép majd fel. 

Hosszabb kihagyás után újra turnéra indul Mark Knopfler, a legendás Dire Straits frontembere. A turné egyik apropója legújabb albuma, ami Down The Road Wherever címmel jelenik meg a közeljövőben. A turné zenei anyagát leginkább az új album adja, de nyilván elhangzanak majd a veretesebb Dire Straits-slágerek is. A körút áprilisban indul Barcelonában, aminek az európai etapja júliusban zárul Veronában, majd augusztus-szeptember folyamán Észak-Amerikában folytatódik. A budapesti koncert 2019. július 9-én lesz a Papp László Budapest Sportarénában.

Mark KnopflerForrás: Origo

Mark Knopfler több mint 120 millió lemezt adott el a Dire Straits korai éveitől egészen mostanáig. A többszörös Grammy-díjas énekes és zeneszerző csípős szövegeit és merész gitártechnikáját kombinálva alkotta meg a Dire Straits nagy slágereit, a Money For Nothing, a Sultans Of Swing, a Romeo And Juliet vagy a Walk Of Life című dalokat. Producerként közreműködött Bob Dylan és Randy Newman albumainál és több filmzene készítésénél is. A Down The Road Wherever című, kilencedik szólóalbuma november 16-án jelenik meg.

Knopfler az új turnéja kapcsán azt mondta, „a dalaim azért készülnek, hogy előadjam őket. Imádom az egész folyamatot, dalokat írni egyedül, felvenni őket a bandával, de az egészben a legjobb, amikor élőben játsszuk őket a közönségnek. Szeretem az egész cirkuszt, városról városra utazni, a többi zenésszel együtt létezni, ez számomra igazi öröm.” Mark Knopfler július 9-i budapesti koncertjére a jegyek elsőként a hivatalos Fan Club-tagok számára érhetőek el október 29-én, 10 órától. A regisztrált Live Nation-tagok október 31-én, 10 órától tudnak belépőket vásárolni, míg a teljes körű jegyeladás november 5-én, 10 órakor indul majd itt és itt. Egyébként Knopfler előzenekar nélkül, 20 órakor lép majd színpadra.

további tartalmak a rovatból