21 éves sztár tarolt az MTV díjátadóján

music award Horizontal
US-Cuban singer Camila Cabello speaks after receiving the Best Artist award during the MTV Europe Music Awards at the Bizkaia Arena in the northern Spanish city of Bilbao on November 4, 2018. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Camila Cabello volt a legnagyobb nyertese az MTV Europe zenetévé idei, az észak-spanyolországi Bilbaóban rendezett díjátadójának. A kubai születésű amerikai énekesnő hat jelöléséből négyet váltott díjra.
Vágólapra másolva!

A kubai születésű amerikai énekesnő, Camila Cabellót 6 kategóriában jelölték, és 4-ben neki ítélték az MTVE Europe Music Awardot vasárnap. „Fantasztikus év volt. Életem legjobb éve” – mondta a 21 éves énekesnő, miután a vasárnap esti gálán Havanna című számáért átvette a legjobb dalnak járó elismerést, amelynek videóklipjét is díjazták. A rajongók szavazatai alapján Camila Cabello lett a legjobb előadó is ebben az évben, és az énekesnő

megkapta a legjobb amerikai előadónak járó díjat is.

A zenecsatorna 25. alkalommal rendezte meg az MTV Europe Music Awards elnevezésű díjátadó ünnepségét, amelyet nagyjából 180 országban közvetítettek élőben, ezúttal a Bilbao Exhibition Centerből. Spanyolország harmadszorra adott otthont a gálának: 2002-ben Barcelonából, 2010-ben pedig Madridból sugározták a műsort. Az esemény házigazdája Hailee Steinfeld, az Oscar-díjra jelölt amerikai színésznő volt, aki maga is díjban bízhatott a legjobb popelőadó kategóriában, ám az elismerést végül a brit Dua Lipa vehette át.

A legjobb új előadónak Cardi B-t, a legjobb hip-hop előadónak pedig Nicki Minaj-t választották.

A legjobb élő produkciónak járó díjat Shawn Mendes kapta, a legjobb rockbanda a 5 Seconds Of Summer lett. A Panic! At The Disco nevű amerikai együttes a legjobb alternatív előadó kategóriájában kapott díjat, a szintén amerikai Marshmello pedig a legjobb elektronikus előadó díját nyerte el.

A díjazottak közül többen is felléptek a gálaműsorban, az este fő attrakciójának azonban Janet Jackson számított, aki Made for Now című legújabb számát adta elő mielőtt átvette a Globális ikon elnevezésű kitüntetést. A több mint 40 éve tartó zenei pályafutásáért jutalmazott énekesnő köszönőbeszédében a bántalmazott, félelemben élő nőkért emelt szót.