Nagy Feró előveszi a régi nagy slágereket Siófokon

Beatrice Tusnádfürdő Nagy Feró együttes énekes koncert tábor zenekar gázsigaléria
A Beatrice majdnem másfél milliót, vagyis 1 495 000 forintot kap egy fellépésért
Vágólapra másolva!
Idén először rendeznek Márton-napi Libadalmat Siófokon. A most hétvégi, háromnapos, ingyenes fesztivál egyik fő fellépője a Beatrice lesz, amely idén ünnepelte fennállásának negyvenedik évfordulóját. 
Vágólapra másolva!

Háromnapos ingyenes fesztivállal készül Siófok a hétvégére. Ez lesz a város történetének első Márton-napi Libadalma, és a minifesztivál fő fellépője a Beatrice lesz, amelyik péntek este 8-kor kezdi koncertjét. A zenekar idén ünnepelte fennálásának 40. évfordulóját, és már csak emiatt is a nosztalgiáról fog szólni a pénteki koncertjük. A 40 éves életműkoncertet április elején adták a Papp László Budapest Sportarénában, az előkészületekről itt beszélt Nagy Feró az Origónak:

Nagy Feró: Azt fogom énekelni, ami a szívemből jön

Gőzerővel készül a 40 éves Beatrice jubileumi arénás koncertjére, bár a programon már nem változtat, mert ilyenkor már nem szabad. A 72 éves Nagy Feró egy laza focimeccs után a koncerten kívül mesélt régi nagy döntésekről, elhatározásokról és persze a rock and rollról is. Interjú.

Utólag pedig azt mondta egy inetrjúban a koncertről, hogy kicsit meglepte a telt ház: „Fantasztikus érzés volt, hogy egy olyan zenekar, mint a Beatrice, 40 év után is telt házat tud csinálni. Ez egy óriási dolog.” Nagy Feró szerint a 2018-as volt a zenekar eddigi legjobb éve.

Több mint 70 koncertet adtak,

és ezen kívül volt még egy németországi és egy svájci turnéjuk is. A siófoki buliról azt mondta, „az idei műsorainkat a 40 éves nosztalgia jegyében állítottuk össze, tehát új nótákat kevesebbet játszunk. Inkább arra emlékezünk, hogy mi történt 1978-ban, a nyolcvanas évek végén,

aztán még ezt megfejeljük egy-két olyan Bikini-dallal, amiket én írtam annak idején a zenekarnak. De igazából ami jellemző lesz, az most is a vidámság és a rock and roll.”

A Beatrice majdnem másfél milliót, vagyis 1 495 000 forintot kap egy fellépésért Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A siófoki Libadalomról azt mondta, hogy természetesen fog libát enni: „a liba az egyik legfinomabb kaja a világon, szóval én nagyon készülök rá. Eleve egész nap nem fogok enni, hogy amikor odaérek, akkor nekikezdhessek a frissen sült libának.” Siófokhoz Nagy Ferót is rengeteg emlék köti. Ezeket felidézve azt mondta, „én magam is nagyon szeretem a várost,

Siófok és Széplak határán vadkempingeztünk, és a nádasban vertük fel a sátrunkat.” A Beatrice mellett az Irie Maffia is fellép a fesztiválon. Ők két nappal később, vasárnap koncerteznek. Róluk azt mondta Nagy Feró, hogy „a VOLT Fesztiválon láttam őket, iszonyatos sikerük volt, és azt gondolom, hogy ez mindent visz. Ha az ember profi zenész, akkor tudja, hogy csak az számít, hogy a közönség mit gondol. Az a jó, amit a közönség nagyon szeret, és én azt látom, hogy őket nagyon szeretik, és jó zenészek is.”