Pro Urbe Budapest díjat kapott Vidnyánszky Attila

TARLÓS István; VIDNYÁNSZKY Attila; SZALAY-BOBROVNICZKY Alexandra
Budapest, 2018. november 17. Vidnyánszky Attila Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, a Magyar Művészeti Akadémia tagja, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, miután átvette a Pro Urbe Budapest díjat Tarlós István főpolgármestertől és Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettestől a főváros napján, Budapest egyesítésének 145. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen az Újvárosháza dísztermében 2018. november 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A főváros ünnepnapján Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében Tarlós István főpolgármester és Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes átadta a főváros kitüntető díjait.
Vágólapra másolva!

A főpolgármester elmondta:

Ők mindannyian Budapest érdekében önként vállalták, hogy szorgalmukkal, tehetségükkel, morális mércéjükkel a főváros közösségét szolgálják, mintát adnak az új generációknak.

- mutatott rá.

Vidnyánszky Attila Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, a Magyar Művészeti Akadémia tagja, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, miután átvette a Pro Urbe Budapest díjat. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Pro Urbe Budapest díjat kapott

- Deák Sándor, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár nyugalmazott főigazgató-helyettese,

- Eszenyi Enikő színművész, rendező, a Vígszínház igazgatója,

- Halzl József gépészmérnök, egyetemi tanár, a Rákóczi Szövetség tiszteletbeli elnöke,

- Szegvári Péter önkormányzati főtanácsadó,

- Vékás Lajos jogtudós, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke és

- Vidnyánszky Attila rendező, a Nemzeti Színház vezérigazgatója.

Budapestért díjban huszonhatan részesültek. Tarlós István és Szalay-Bobrovniczky Alexandra átadta a Papp László Budapest-Sportdíjat és a Zalabai Gábor-díj - A Budapestiek Esélyegyenlőségéért díjat, valamint a Dr. Barna Sándor Emlékérem - A Főváros Közbiztonságáért díjat is.

A Fővárosi Közgyűlés 1991. március 21-ei döntése értelmében a főváros ünnepnapja november 17., annak emlékére, hogy 1873-ban ezen a napon egyesült Pest, Buda és Óbuda.