Elképesztő díszletben állítják újra színpadra a magyar mesemusicalt

2018.12.18. 15:57

Felújítják a tavaly bemutatott Álomutazó című mesemusicalt karácsonyra. Most is a BOK csarnokban lesz látható sztárokkal, lenyűgöző látványvilággal és fantasztikus slágerekkel, sőt egy új dal is elhangzik. A díszletnek pedig elképesztő méretei vannak.

Az Álomutazó tavaly 50 ezer látogatót vonzott, idén pedig újra színpadra kerül december 22-23-27-28-án. Az idei darab a 2017-es Álomutazó felújítása. Semmit nem vettek ki, sőt, egy dallal több is elhangzik, emellett feszesebbé, pörgősebbé próbálták tenni a mesemusicalt Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője, a darab rendezője és koreográfusa szerint.

Az idei darab a tavaly bemutatott mű felújításaForrás: Álomutazó

Illés Gabriella, az előadást létrehozó TulipánTündér produkció vezetője elmondta, hogy az Álomutazóban – csakúgy mint tavaly – idén is láthatjuk Magyarország legjobb színészeit és énekeseit. Itt lesz Stohl András, Szabó Győző, Radics Gigi, Hajdu Steve, Schell Judit, Keresztes Ildikó, Zsédenyi Adrienn, Falusi Mariann, Varga Viktor és Ábel Anita is. A főszereplő Tomit alakító két ifjú színész, a Madách Tánc- és Színművészeti Szakgimnáziumnövendéke, Marinka Móric és az Erdélyből érkező Szabó Hunor.

A darab díszlete monumentális, a 40 méter széles és 25 méter mély, tehát összesen 1000 m2-es színpadon egy négyemeletes ház magasságú díszlet tölti be a teret, ahol 3 szinten mozognak a színészek, táncosok  Az interaktív ledfal, ami a szereplők mozgására reagál, összesen 374 m2 felületű, ekkora ledfal csak az Álomutazóban látható Magyarországon. A ledfalak közt lesz 100 m2-nyi olyan minőségű, nagyfelbontású fal, ami hazai színpadon ebben a produkcióban látható, felbontása 16-szor nagyobb, mint a HD felbontás, amelyen az egész előadás alatt folyamatosan változó, mozgó, filmszerű hátterek teszik egyedülállóvá a látványvilágot.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

A színpadon 6 helyszín tűnik fel és sok-sok álomkép. Fellép Szegedi Kortárs Balett 30 táncosa és láthatjuk Rippel Akadémia artistáit is. A 30 táncos - a videofalakon megsokszorozva - több száz szereplővé válik, a színen összesen 266 formatervezett jelmez tűnik fel, de lesznek egykerekű e-rollokon száguldó robotok és reptetés a színpadon és a nézők felett.

A jegyvásárlók a rászorulú gyerekeket is segíthetik, ha Álomutazó szilikonkarkötőt is vásárolnak, ugyanis karkötőnként 1000 Ft jut az UNICEF Magyarország számára. Emellett létezik egy adományvonal, a 13600, ahol a 32-es kód megadásával 500 Ft-tal lehet a szervezet munkáját támogatni a sajtóközlemény szerint.