Péntek este van A Döntők Döntőjének fináléja

Fölszállott a páva
Vágólapra másolva!
Péntek este rendezik a Fölszállott a páva különleges évada, A Döntők Döntője fináléját a Duna Televízióban.
Vágólapra másolva!

Péntek este, 19 óra 30 perckor kezdődik a Fölszállott a páva idei évada, azaz A Döntők Döntője, amelyben az előző évadok legjobbjai mérték és mérik össze tudásukat. Pénteken tíz produkciót láthat a közönség. Az énekes szólisták és énekegyüttesek között Borbáth Szilveszter, Sőregi Anna és Komáromi Kristóf, valamint a Pendely Énekegyüttes versenyez. A hangszeres szólisták és zenekarok kategóriájában a Fokos Zenekart és a Torkos Zenekart, a szóló és páros tánc kategóriában pedig Bulyáki Anettet és Oszlánszki Patrikot és Majer Tamást láthatja a közönség. A néptáncegyüttesek közül a Debreceni Hajdú Táncegyüttes, a Jászság Népi Együttes és a Szinvavölgyi Néptáncműhely jutott a fináléba.

A közönség szavazatai is számítanak idén Forrás: MTVA

Az idei évad újdonsága, hogy

a közönség szavazatain múlt,

hogy mely produkciók jutottak a döntőbe. A nézők pénteken is az eddig megszokott módon, alapdíjas SMS-ben küldhetik el szavazataikat a 06-20 vagy 30, vagy 70 44-22-999-es telefonszámra. A szavazást a műsorvezetők indítják el az adásban, és ők is zárják le. Emellett az ingyenesen letölthető MediaKlikkPlusz applikáción keresztül is lehet szavazni. A szavazással kapcsolatos részletes információk és a versenyzők kódjai a itt is megtalálhatók. A 2018-as évad több mint tehetségkutató, a versenyzők közös döntéseként, A Döntők Döntőjének

győztesei nyereményüket jótékony célra ajánlják majd fel.

A zsűri elnöke Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze, mellette idén is Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa, Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke, valamint Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője értékeli a produkciókat.