Nyomozás indult a szexragadozónak tartott R. Kelly ellen

R Kelly
NEW YORK, NY - JULY 14: Singer R. Kelly attends the Ovadia & Sons front row during New York Fashion Week: Men's S/S 2016 at Skylight Clarkson Sq on July 14, 2015 in New York City. Michael Loccisano/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Hivatalosan is nyomozást indítottak R. Kelly ellen a róla készült, a hétvégén bemutatott dokumentumfilm hatására. A filmben 50-en szólaltak meg, aminek témája R. Kelly szexuális visszaélésekkel terhelt magánélete volt. 
Vágólapra másolva!

Nem kellett sokat várni a hatóságok válaszára, miután a hétvégén levetítették a Túlélni R. Kellyt című, rövid dokumentumfilm-sorozatot, amiben nagyjából 50-en nyilatkoztak ilyen-olyan, többségében nagyon megrázó élményeikről az énekessel kapcsolatban. A szexuális visszaélés talán a legtalálóbb kifejezés, de fontos tudni, hogy a beszámolókban volt szó nemi erőszakról, fogva tartásról, bántalmazásról, szektakiépítésről és szexrabszolgák tartásáról is.

R. Kelly a 2015-ös New York-i Fashion Weeken, az első sorban Forrás: AFP/2015 Getty Images/Michael Loccisano

A hétvégi filmvetítés után először a Georgia állami Fulton megye ügyészsége lépett, és hivatalosan is nyomozást indítottak. Igyekeztek a filmben szereplő legtöbb emberrel felvenni a kapcsolatot, és kérték mindenki segítségét, akinek tudomása van R. Kelly,

a beszámolók alapján törvénybe ütköző magánéleti tevékenységéről.

Az információk beszerzése azért sem volt nehéz, mert a hétvégén rengeteg megkeresést kaptak lehetséges áldozatoktól és azok hozzátartozóitól. És azért Georgia állam lépett először, mert ennek fővárosában, Atlantában van az énekes otthona. Időközben pedig a jó pár száz kilométerrel északabbra lévő Illinois államból is érdeklődni kezdtek, ugyanis ott két család jelentkezett be, mert eltűnt két fiatal lány. A hozzátartozók úgy gondolják, R. Kelly otthonában lehetnek. Illinois államban hivatalosan még nem indult el a nyomozás – írja a TMZ.

Azt kedden megírtuk, hogy a dokumentumfilm-sorozat levetítése után R. Kelly akcióba lendült: noha állítólag egy másodpercet sem látott a filmből, szerinte csupán egy bosszúhadjáratról van szó. Amit olyan emberek indítottak ellene, akik főleg személyes okokból mindig is gyűlölték őt. Elindított egy Facebook-oldalt is, amin a filmben megszólalókat akarta kellemetlen helyzetbe hozni, de nem sokáig volt elérhető az oldal, ugyanis az üzemeltető hamar eltávolította. Egy honlapot is indított a napokban, azonban erre még nem került fel tartalom, és lehet, hogy a nyomozások miatt R. Kellynek nem is nagyon lesz érkezése ilyenekkel foglalkozni. Egyébként hétfőn még az a hír járta, hogy mindenkit beperel, aki szerepelt a filmben.