Meghalt énekesnőjük hangjával adott ki új dalt a The Cranberries

Dolores O'Riordan
Singer Dolores O'Riordan of the Irish rock band "The Cranberries" performs at the Sant Jordi Club in Barcelona on October 4, 2012. AFP PHOTO / JOSEP LAGO / AFP PHOTO / JOSEP LAGO
Vágólapra másolva!
Új dalt adott ki a egykori énekesnője, a tavaly meghalt Dolores O'Riordan halálának évfordulóján a The Cranberries. Az utolsó albumukat áprilisban adják ki, utána pedig véglegesen feloszlik a banda.
Vágólapra másolva!

Tavaly januárban, 46 éves korában halt meg a The Cranberries ír zenekar énekesnője, a banda a szomorú évfordulóra új dallal készült.

A dalban O'Riordan énekel, ugyanis a halála előtti időszakban is éppen ezen dolgozott. Az énekesnő mindössze egyetlen versszakot és egy refrént hagyott hátra, ezért az együttesnek bőven volt munkája a dallal. Noel Hogan gitáros azt mondta, „a legnehezebb az volt, amikor néhány hónappal a halála után elkezdtük átnézni a demókat”.

Bejelentkezett a megölt kisfiú apja

Dolores O'Riordan, a The Cranberries egykori énekesnőjének hétfői halála miatt tudta csak meg, hogy az együttes legnagyobb slágere saját fiának tragédiájáról szól. Colin Perry annak a fiúnak az apja, aki 12 évesen halt meg egy angliai IRA-robbantásban. 1993 márciusában két bomba is robbant az angliai Warrington városában.

A zenekar mostanra már egy egész albummal elkészült. A 2017 végén rögzített demóikból megszületett az In The End című lemez, ami várhatóan áprilisban jelenik meg. A zenekar a lemez kiadása után

véglegesen feloszlik.

Dolores O'Riordan váratlanul hunyt el tavaly január 15-én egy londoni hotelben, a pizsamát viselő nő testét a fürdőkádba merülve találták meg. A westminsteri igazságügyi orvosszakértő szerint alkoholmérgezés miatt bekövetkezett fulladás okozta a 46 éves énekesnő halálát.