Budapestre jön a világhírű orosz karmester, Valerij Gergiev

Valerij Gergijev
Valerij Gergijev, világhírű orosz karmester.
Vágólapra másolva!
A karmesterlegenda Valerij Gergijev a Mariinszkij Színház Zenekara élén érkezik a Budapesti Tavaszi Fesztiválra, ahol Csajkovszkij Jolánta című operáját adják elő, majd ő vezényli a zenekart a Mariinszkij balettegyüttesének Prokofjev előadásán is.
Vágólapra másolva!

Valerij Gergijev nem csupán legendás karmester, de nála többet talán senki sem tett azért, hogy a 19. és 20. század orosz szerzőinek lenyűgöző alkotásai az európai koncertrepertoár részévé váljanak - írja a Budapesti Tavaszi Fesztivál közleménye. A 39. Budapesti Tavaszi Fesztivál záróhétvégéjén a Jolántát, Csajkovszkij utolsó, eredeti formájában egyfelvonásos operáját vezényli a Mariinszkij Színház Zenekara élén koncertszerű előadásban.

Valerij Gergijev, világhírű orosz karmester. Forrás: BTF/ Marco Borggreve

Gergijev a mű koncerttermi előadásával már meghódította Barcelona és Hamburg közönségét, most Budapesten a sor.

Valerij Gergijev vezényli a Mariinszkij Színház Balettegyüttesének előadását, Prokofjev balettmeséjét, a Hamupipőkét is egy egyszerre klasszikus és merészen kísérletező koreográfiában, amelyet az orosz–amerikai Alekszej Ratmanszkij Gergijevvel szoros együttműködésben alakított ki. A produkció 2002 óta a Mariinszkij egyik legsikeresebb és folyamatosan repertoáron tartott balettelőadása, melyet a hazai közönség a fesztivál zárónapján két alkalommal is láthat az Erkel Színház színpadán.

A Mariinszkij Színház Balettegyüttese Prokofjev balettjét, a Hamupipőkét mutatja be Forrás: BTF/ Marco Borggreve

A Budapesti Tavaszi Fesztivál április 5-én kezdődik, és egészen április 22-ig tart.

A fesztivál programjaira a jegyek a Müpa és a BFTK jegyértékesítési pontjain, illetve a www.btf.hu weboldalon vásárolhatók meg.