Pécsen koncertezik Al Di Meola

Al Di Meola
SARAJEVO, BOSNIA AND HERZEGOVINA - NOVEMBER 06: US guitarist Al Di Meola performs on stage during the 19th International Jazz Fest Sarajevo on November 06, 2015 in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina. Vanja CerimagiC / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Grammy-díjas gitáros, Al Di Meola márciusban a pécsi Kodály Központban koncertezik, ahol tavaly megjelent, Opus című albumát mutatja majd be a közönségnek.
Vágólapra másolva!

Sorban a 25. albumát, a tavaly megjelent Opus-t adja elő Al Di Meola tavasszal a pécsi Kodály Központban. A Grammy-díjas gitáros március 15-én lép fel a zongorista Kemuel Roig és a harmonikás Fausto Beccalossi táraságában. Al Di Meola 2015-ben adott ugyanitt telt házas koncertet, a mostani fellépés az Opus & More 2019 elnevezést kapta.

Al Di Meola ez elmúlt több tíz éve alatt szinte az összes létező fontos díjat begyűjtötte, amit egy gitáros kaphat. Dalaiban sikeresen ötvözi a jazz, a világzene, a funk és a soul elemeit. Olyan neves előadókkal dolgozott már együtt, mint Stevie Wonder, Chick Corea, Paco De Lucia, Luciano Pavarotti, Phil Collins és Santana.

Világsztárral koncertezik Szarka Tamás

„Ki ez a Dzsingisz kán?" Csupán ennyit kérdezett vissza Al Di Meola, miután megkapta Szarka Tamás, a Ghymes egyik frontemberének hegedűanyagát. Az amerikai zenész ezek után egyértelmű igent mondott a felkérésre. A rövid szakmai levelezés eredménye az október 22-i koncert, amely elsősorban Szarka Tamás készülő szólóalbumának bemutatója lesz.

Al Di Meolát Magyarországhoz és a magyar zenészekhez szoros munkakapcsolat fűzi. Pécsett 1995 és 2015 között hat alkalommal lépett fel.