Különleges pályázatot hirdet a Nemzeti Színház diákoknak

Nemzeti Színházá
Berettyán Sándor
Ács Eszter
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Színház Ember küzdj, és bízva bízzál címmel pályázatot hirdet 13-23 éves diákok számára, amiben saját gyártású, telefonos videókat várnak a diákoktól. 
Vágólapra másolva!

Különleges videós pályázatot hirdet a Nemzeti Színház 13-23 éves diákoknak. Minden indulónak telefonnal kell videót készítenie a színház Az ember tragédiája című előadásához készített szpotok nyomán. A videókon egy-egy saját ötletet és egy-egy szállóigét kell megjeleníteniük. A játék február 4-én indul, és egy hónapon át, egészen március 4-ig tart. Az eredményhirdetés március 11-én lesz. A szervezők a beküldött, 20-30 másodperces videók mindegyikét feltöltik a Nemzeti Színház Instagram-oldalára a beérkezési sorrendjük szerint.

Ács Eszter és Berettyán Sándor Az ember tragédiája egyik szpotjának forgatásán Forrás: Eöri Szabó Zsolt

A kreatív videókat egy háromtagú zsűri nézi meg és bírálja el, aminek tagjai Schnell Ádám, Nagy Mari és Herczegh Péter, Az ember tragédiája szereplői lesznek. A zsűri mellett pedig

a közönség is szavazhat

a kedvencére, így közönségdíjat is hirdet a színház. A videókat és a közönség szavazatait az atragedia@nemzetiszinhaz.hu email címre várják. A közönségdíjas és a 3. helyezett nyereménye 2 tiszteletjegy a színház repertoárjáról szabadon választott előadásra, Az ember tragédiája szállóigéjét tartalmazó 2 darab vászon válltáska. A 2. helyezett nyereménye ugyanaz, mint a harmadiké, kiegészítve egy exkluzív kulisszajárással, amelyen Az ember tragédiája egyik szereplője vezeti majd. Az 1. helyezett nyereménye pedig a 2 tiszteletjegy és a 2 darab vászontáska mellett egy iPhone 7 mobiltelefon.

Az öngyilkos kétségbeesés feltétlen bizalommá vált

Október végén mutatták be a Nemzeti Színházban hihetetlen sikerrel Az ember tragédiáját, Vidnyánszky Attila rendezésében. A főbb szerepekben - mások mellett - Berettyán Sándor, Ács Eszter, Berettyán Nándor, Csurka László, Szalma Tamás, Rubold Ödön, Tóth Auguszta, Fehér Tibor, Nagy Mari és Schnell Ádám látható. Gondolatok az előadásról.

A színház instrukciói alapján a jelentkezőknek nincs más dolguk, mint kiválasztani egy ütős mondatot Az ember tragédiája című műből, amihez készíteniük kell egy ütős videoszpotot egy mobillal, majd az elkészült videót el kell küldeniük a tragedia@nemzetiszinhaz.hu e-mail címre. A nyertesek útiköltségét az eredményhirdetésre a színház fedezi. Fontos, hogy az egyéni, mobiltelefonnal készült videókat saját névvel ellátva küldjék el a jelentkezők a megadott címre.

A játék ötlete a gyöngyösi Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Szakgimnázium 11. D osztályától és osztályfőnöküktől, Ludányiné Prém Judittól származik.