Magyar tervezők mutatják be kollekcióikat a Milan Fashion Week alatt

2019.02.12. 17:01

Nyolc magyar márka mutatja be legújabb kollekcióját az idei Milan Fashion Week alatt a Magyar Divat & Design Ügynökség és a Camera Nazionale della Moda Italiana közös mentorprogramjának következő lépéseként.

Nyolc magyar márka is szerepel a Milan Fashion február 20. és 24. között a Milan Fashion Weeken. Az új kollekciók bemutatása a Magyar Divat & Design Ügynökség és a Camera Nazionale della Moda Italiana közös mentorprogramjának következő lépése. A tervezők részt vesznek az állandó kiállításon is, de február 22-én egy közös divatshow keretében is bemutatkozhatnak, ahol természetesen ott lesz a nemzetközi divatszakma és szaksajtó képviselői is Milánóban. 

A Magyar Divat & Design Ügynökség és a Camera Nazionale della Moda Italiana tavaly augusztusban kötött stratégiai megállapodást, amelynek keretében a nemzetközi divatkamara három éven keresztül stratégiai partnerként támogatja a magyar divat fejlődését. A mentorprogramba nyolc magyar márka került be: az Abodi, az Artista, a Celeni, a Cukovy, az Elysian, a Je Suis Belle, a Tomcsanyi és a Zsigmond Dora menswear. Az olasz mentorok tavaly több alkalommal is Budapestre látogattak és személyes konzultációk során készítették fel a tervezőket a nemzetközi színtéren való megjelenésre. Decemberben a nyolc márka Milánóba utazott, hogy részt vegyen a kamara által szervezett szakmai előadásokon, workshopokon és gyárlátogatáson.

Az együttműködésnek köszönhetően a magyar márkák lehetőséget kaptak arra, hogy a Milan Fashion Week hivatalos programjaként a Spazio Cavallerizze épületében állítsák ki kollekciójukat. A kiállítás egész héten ingyenesen lesz látogatható.

további tartalmak a rovatból