Post Malone is fellép az idei Szigeten

2019.02.12. 11:35

20-nál is több új nevet jelentettek be a Sziget szervezői az idei fesztiválra. Köztük van a 23 éves amerikai rapper, Post Malone, James Blake és Franz Ferdinand is.

Kedd délelőtt újabb neveket jelentett be a világ ötödik legnagyobb fesztiválja, a Sziget. Köztük is kiemelt helyen, headlinerként a még mindig csak 23 éves rappert, Post Malone-t. Az egyik legbeszédesebb információ a fiatal zenész sikereiről és indulásáról az, hogy első lemezével megdöntötte Michael Jackson 34 éves rekordját. A Stoney című lemeze 77 hétig volt a Billboard legjobb R&B-albumait gyűjtő listán, és ezzel megdöntötte a Trhiller hihetetlen, '80-as évekbeli rekordját.  

Post Malone az idei Grammy-díjátadónForrás: AFP/Valerie Macon

Szintén jön a Szigetre a Habsburg–Lotaringiai Ferenc Ferdinándról elnevezett skót rockbanda, a Franz Ferdinand és a legújabb lemezével idén januárban előrukkoló James Blake is. A legfrissebb listán ott van még Tove Lo, az R'n'B, house, electropop elemekből táplálkozó Years&Years, a francia énekes-dalszerző, Jain, az ausztrál énekes-szerző multi instrumentalista Xavier Rudd, az angol indie rock formáció, az Razorlight vagy a Ryan Lott zeneszerzőzseni és társai által alkotott zenekar, a Son Lux.

CLOSE című live show-jával érkezik Richie Hawtin, továbbá a most bejelentett nevek közt szerepel az amerikai pszichedelikus/experimental banda, a Yeasayer, az osztrák Wanda zenei társulat, a tavalyi koncertjét pótló Yellow Days, a svéd énekes-dalszerző, Tove Styrke, az előadóművész és szerző, Masego, trappes alapot, soulos énekkel vegyítő manchesteri IAMDDB, napjaink egyik legnagyobb jamaikai sztárjának projektje a Protoje & The Indiggnation, a clevelandi blues-rock banda, a Welshly Arms, a brit zenész/dalszerző/producer Elderbrook, a szintipop/indie rock előadó, Roosevelt, a Holland DJ páros, a W&W, az izraeli psytrance DJ-duó, a Vini Vici, Diamanté Anthony Blackmon, azaz DJ Carnage, az angol DJ, Sigala, a trap fenoménként elhíresült Hucci, a norvég énekesnő, Anna of The North, a francia zenész-dalszerző, Fakear valamint a Valeras nevű rock formáció.

további tartalmak a rovatból