Szabadon engedték az illegális bevándorlással vádolt rappert

21 Savage
US rapper 21 Savage attends the 2018 MTV Video Music Awards at Radio City Music Hall on August 20, 2018 in New York City. (Photo by ANGELA WEISS / AFP)
Vágólapra másolva!
Több mint 10 éve teljesen illegálisan tartózkodott az Egyesült Államokban, ezért őrizetbe vették, most pedig óvadék ellenében elengedték.
Vágólapra másolva!

10 napot volt őrizetben az atlantai rapper, 21 Savage, miután az amerikai Bevándotlási Hivatal kiszúrta, hogy nagyjából 2006 óta teljesen illegálisan tartózkodik az országban. A rapper 12 évesen érkezett családjával Atlantába 2005-ben. Nagy-Britanniából költöztek az Államokba, de szülei és a fiatal 21 Savage (Shayaa Bin Abraham-Joseph) vízuma nagyjából egy év múlva, 2006-ban le is járt, újat pedig nem igényeltek.

21 Savage fellépett volna a hétvégi Grammy-díjátadón, de akkor még őrizetben volt Forrás: AFP/Angela Weiss

A rapper ügyvédje azt mondta, hogy nem az ügyfele hibája volt, hogy amerikai tartózkodása illegálissá vált, és azt is elárulta, hogy a rapper erről csak 2017-ben szerzett tudomást, és akkor mindjárt meg is próbált vízumot szerezni - írja a TMZ. 21 Savage ellen a szövetségi bevándorlási bíróságon indult kitoloncolási eljárás. A férfit 2014-ben Georgiában már letartóztatták kábítószer-birtoklás miatt. A zenész ügyvédje a letartóztatáskor hangsúlyozta, hogy ügyfele szegény sorban élő, hátrányos helyzetű fiatalokat segítő programokban dolgozik, gyakran támogat jótékonysági szervezeteket, és sok fiatal példaképének tekinti.

Kendrick Lamarral az élükön néhányan kampányt indítottak a közösségi médiában. A rövid videó lényege, hogy – a most elengedett rapper becenevére utalva, – 21 olyan példát soroltak fel, ami miatt bárki jelenléte illegálissá válhat az országban. 21 Savage-nek és képviselőinek gyorsított eljárást ígértek, miután kérték a Bevándorlási Hivatalt, hogy tisztázza a 26 éves zenész jelenlegi státuszát.