Meghalt a Cure egykori dobosa, Andy Anderson

The Cure, Clifford Leon Anderson, Lol Tolhurst, Paul "Porl" Thompson And Robert Smith, 1984
The Cure - Clifford Leon Anderson, Lol Tolhurst, Paul "Porl" Thompson And Robert Smith - 1984, The Cure - Clifford Leon Anderson, Lol Tolhurst, Paul "Porl" Thompson And Robert Smith - 1984 (Photo by Brian Rasic/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A súlyos betegség szinte az egész testét ellepte, egy héttel halála előtt a Facebookon jelentette be, hogy menthetetlen az állapota. A The Cure egykori dobosa 68 éves volt. 
Vágólapra másolva!

Andy Anderson (Clifford Leon Anderson) dobos kedden halt meg rákban. 10 nappal ezelőtt a Facebookon jelentette be, hogy már menthetetlen az állapota, a betegség teljesen ellepte a szervezetét. Ennek ellenére többek között azt is írta, hogy tisztában van a helyzetével, amit el is fogadott.

A The Cure 1984-es felállása. Balról Andy Anderson, Lol Tolhurst, Paul „Porl” Thompson és Robert Smith Forrás: Getty Images/Brian Rasic

Halálának hírét a The Cure egyik alapítója, az a Lol Tolhurst erősítette meg a Twitteren, aki dobosból lett billentyűs, és akinek a helyére Andy Anderson került a dobok mögé.

Tolhurst 1983-ban váltott hangszert, ekkor került Anderson dobosként a legendás angol együttesbe. Anderson a The Cure Japanese Whispers, a The Top és a Concert című lemezein dobolt, valamint közreműködött a Love Cats és a The Caterpillar számok felvételénél.