Meghalt a Prodigy énekese

Roskilde, 2019. március 4. 2010. július 4-i kép Keith Flintről, a The Prodigy brit elektronikus zenekar frontemberéről az együttes fellépésén a dániai Roskilde Fesztiválon. Flintre 2019. március 4-én holtan találtak az angliai Dunmow-ban levő otthonában. Az énekes 49 éves volt. MTI/EPA/Torben Christensen
Vágólapra másolva!
A hírek szerint Keith Flintet, a Prodigy énekesét hétfő reggel essexi otthonában holtan találták meg - írja a The Guardian. Hivatalosan meg nem erősített hírek szerint öngyilkos lett.
Vágólapra másolva!

Az essexi rendőrség szóvivője a The Sunnak elmondta, hétfőn reggel hívták őket egy Brook Hill-i címre, ahol egy 49 éves férfi halálát állapították meg. Az igazságügyi orvosszakértő vizsgálata előtt ennél többet nem közölhetnek.

A The Prodigy viszont hivatalos Instagram-oldalán közölte: „A hír igaz. Alig hisszük el, de testvérünk, Keith önkezével vetett véget életének a hétvégén”.

Keith Flint 49 éves volt Forrás: MTI/EPA/RITZAU SCANPIX/Torben Christensen

Liam Howlett tizennégy éves kora óta mixelgetett zenéket otthon magának. Egy ideig tagja volt egy hiphop csapatnak, aztán egy rave klubban volt DJ. A klubba járó Keith Flintnek annyira tetszettek a mixei, hogy elkérte őket lemásolni. Az egyik kazettán véletlenül ott voltak Liam Howlett kezdetleges technikával készült saját számai is. Keith Flint kezdte el biztatni Liam Howlett-tet, hogy nagyon jók a próbálkozásai, csináljon még ilyeneket. Egyben azt is felajánlotta, hogy élő show-ban ő meg egy barátja táncolnának Howlett zenéjére. Így jött létre 1990-ben a The Prodigy. Maxim Reality MC és énekes mellett Keith Flint évekig csak látványelemként funkcionált, majd 1996-ban mindenkit meglepett vele, hogy társszerzőként és énekesként is bemutatkozott.

Nemcsak abban volt különleges a The Prodigy, hogy két frontembere volt, hanem bátran átlépték a különböző elektronikus és nem elektronikus műfajok közötti határt. A kemény techno alapok mellé hangszereket is használtak, és a vad tempó ellenére sem vesztek ki a dallamok a zenéjükből.

Eddig megjelent hét albumuk sikere annak köszönhető, hogy a The Prodigy olyanokat is meg tudott érinteni, akik sem a techno, sem a punk szubkultúra iránt nem érdeklődtek egyébként.

Többször botrányt keltő szövegeik, lehengerlő hatású koncertjeik a punk fénykorát idézték meg, ebben nagy szerepe volt Keith Flintnek is. Jellegzetes dupla taréja, egyre szaporodó tetoválásai és piercingjei egyedi színpadi jelenséggé tették, végigtombolta a koncerteket és nem félt a közönség közé merészkedni sem. Szenvedélye a motorozás volt, még egy versenyistállót is megvásárolt.

Liam Howlett mindig is úgy nyilatkozott, hogy hiába az ő fejében születnek meg a The Prodigy számai, azokat Keith Flint és Maxim Reality személyisége teszi hitelessé. A The Prodigy Magyarországon is nagyon népszerű, 1995-ben a Petőfi Csarnokban léptek fel először, visszatérő vendégei voltak az olyan fesztiváloknak, mint például a Sziget, VOLT, Balaton Sound és két Aréna-koncertjük is volt. Tavaly a Fezen fellépői voltak.

Tizenötödik magyarországi koncertjük az idei Szegedi Ifjúsági Napok műsorában van meghirdetve.

Még nem lehet tudni, hogyan folytatódik majd a The Prodigy története Keith Flint nélkül, de az is biztos, hogy a hiánya nem lesz pótolható.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!