Sírva dühöngött a szexuális zaklatással vádolt R. Kelly

R. Kelly
Vágólapra másolva!
R. Kelly megtörte a csöndet, és interjút adott a tévében. Könnyekel küzdve tört ki a szexuális zaklatással vádolt énekes. 
Vágólapra másolva!

„A kib*szott életemért küzdök” – mondta már sírva R. Kelly, aki a CBS This Morning című műsorának adott interjújával megtörte a csendet. Az énekest február 22-én tartóztatták le, vádat is emeltek ellene több rendbeli szexuális zaklatás miatt. A gyanú szerint Kelly a szexuális zaklatást négy ember – köztük három tizenéves lány – ellen követte el 1998 és 2010 között.

Nem csoda, hogy ennyire kiborult

az interjú közben, ugyanis ha bűnösnek találják valamennyi vádpontban, az nagyjából 70 év börtönt jelentene a most 52 éves énekesnek.

Kellynek 2008-ban volt egy nagyon komoly bírósági ügye, mikor először megvádolták azzal, hogy fiatalkorúakkal közösült, amit videóra is rögzített. 11 évvel ezelőtt felmentették, és erre hivatkozik is a mostani interjúban. Ugyanis szerinte nem fair, hogy noha ő akkor megnyerte a pert, most mégis mindenki azzal példálózik. Amikor a riporter azt kérdezte, volt-e valaha fiatalkorúval szexuális kapcsolata, R. Kelly azt mondogatta, hogy nem igaz:

Amikor pedig arra terelődött a szó, hogy valaha tartott-e fogva bárkit is annak akarata ellenére, azt mondta, „hogy lehetnék olyan hülye, hogy az én múltammal ilyet csináljak?” Aztán odafordult a kamerába, és megismételte, már mindenkinek küldve a választ. És itt indult el az érzelmi kitörés: némileg könnyesen, a mellét verve, hangosan kérdezte, hogy miért csinálna ilyet, miért tartana a pincéjében nőket.

A vádemelés és az egyre több, a sajtóban megjelenő történet lavináját a Lifetime csatorna az év elejére időzített, egyértelműen leleplezőnek szánt dokumentumfilmje, a Surviving R. Kelly indította. A filmet három részben adták le, és vagy 50 megszólalót szereztek, akik között régi munkatársak, régi barátnők és R. Kelly exfelesége is ott volt. Valamennyien R. Kelly szexuális visszaéléseiről, pszichológiai terrorjáról számoltak be változatos részletességgel.