Minden sarkon színészek lesnek ránk

katona_plakat
Vágólapra másolva!
Utcára került a Katona József Színház társulata: október eleje óta a metróaluljárókban és a buszmegállókban is találkozni lehet Jordán Adéllal, Szacsvay Lászlóval, Szirtes Ágival és több más színésszel. Az óriási arcképek a színház szokatlan imázskampányának részei.
Vágólapra másolva!

"Pelsőczy Réka - 17 éve a Katona társulatában", "Szirtes Ági - 33 éve a Katona társulatában": ilyen plakátok lepték el október első napjaiban Budapest belvárosának metróaluljáróit, busz- és villamosmegállóit, de hasonló hirdetések jelennek meg több nyomtatott lapban is.

9 év Forrás: Katona József Színház

"Túl azon, hogy népszerűsítsük a Katonát mint »márkát«, a kampány célja kettős" - mondja az Origónak Máté Gábor, a Katona József Színház a napokban újabb öt évre kinevezett igazgatója.

"Egyrészt szerettük volna szélesebb körben is megmutatni a színművészeinket. Másrészt szándékunk volt kifejezni a társulati összetartozást, a társulati színházi forma jelenidejűségét."

20 év Forrás: Katona József Színház

A plakátok emellett kifejezik a Katona történetének folytonosságát: az országban ma már szinte egyedülálló módon nem történtek a harminchárom évvel ezelőtti alapítás óta nagyobb kataklizmák ebben a társulatban.

9 év Forrás: Katona József Színház

A kampány azokra az új portréfotókra épül, amelyeket nemrégiben készített Nánási Pál. A belvárosban, Bel-Budán és a Nagykörút mentén - azaz a Ferenciek teréhez közeli színház tág környezetében - kihelyezett plakátokon Fekete Ernő, Keresztes Tamás, Pálos Hanna, Szacsvay László, Szirtes Ági, Rezes Judit, Tasnádi Bence, Rajkai Zoltán, Bodnár Erika, Jordán Adél és Pelsőczy Réka tűnnek fel.

17 év Forrás: Katona József Színház

Máté Gábor elmondása szerint a színészek örömmel fogadták a megjelenéseket. "Hogy én milyen boldog vagyok!" - Szirtes Ági például így kommentálta, amikor Pelsőczy Réka megosztotta a Facebookon a Szirtest ábrázoló egyik plakátot.

3 év Forrás: Katona József Színház

A Katona József Színház már korábban is hirdette közterületen egyes előadásait. Mint az igazgató elmondja, most is bíznak abban, hogy a metró mozgólépcsőin haladó vagy a buszra várakozó közönség felfigyel a művészszínházak által ritkán használt felületeken elhelyezett hirdetésekre.

33 év Forrás: Katona József Színház

A színház ugyanakkor az imázskampánnyal párhuzamosan folytatja egyes előadásai népszerűsítését is, de a jelenlegi nagyszabású kampányra ebben a pillanatban nagyobb hangsúly jut. "Mivel nem a megszokott megjelenésről van szó, igyekeztünk valamivel nagyobb büdzsét szánni erre, mint a rendszeres kommunikációra" - teszi hozzá Máté Gábor.

Nézegessen még színészplakátokat!

33 év Forrás: Katona József Színház

14 év Forrás: Katona József Színház

3 év Forrás: Katona József Színház

22 év Forrás: Katona József Színház

33 év Forrás: Katona József Színház