Kulka János összeköltözött egy migránssal

kulka
Vágólapra másolva!
Kulka János vendégül látta otthonában néhány napig az Afganisztánból származó, hat éve Magyarországon élő Amint. Az együtt töltött napokat videón örökítették meg. A saját felvételekből készült, személyes hangvételű videónapló hitelesen adja vissza megismerkedésük és összebarátkozásuk történetét.
Vágólapra másolva!

Velkám Májgrentsz! címmel videósorozatot és albérletkereső programot indított a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület. A dokusorozat hazai közéleti szereplők és itt élő migránsok közreműködésével készült, akik közösen dokumentálták együtt töltött napjaikat.

A kampány és a hozzá kapcsolódó albérletkereső program célja, hogy segítsen albérletet találni azoknak a Magyarországon élő külföldieknek, akiknek ez nehézséget jelent. Ebből vette ki a részét Kulka János színművész.

Kulka János látja vendégül otthonában a hat éve Magyarországon élő Amint Forrás: Pogacia Photo

A videót három további epizód követi a Velkám Májgrentsz! kampány keretében (november 30-tól december 8-ig) Klein Dávid hegymászó, Vranik Roland filmrendező (Fekete kefe, Az állampolgár) és családja, valamint Jónás Vera zenész-énekesnő részvételével.

A filmek személyes történeteken keresztül hozzák közelebb az Iránból, Afganisztánból és Ugandából származó migráns szereplőket, és bemutatják a könnyű együttélés hétköznapi helyzeteit. A sorozat következő epizódja Klein Dávid szereplésével december 2-án kerül nyilvánosságra!

„Azt tapasztaltuk, hogy az utóbbi hónapokban érezhetően megnehezült azoknak az élete, akik hosszabb ideje itt élnek Magyarországon. Több olyan migránssal és menekülttel vagyunk kapcsolatban, akik hónapokon keresztül hiába keresnek lakást, mert

Még akkor is, ha ezek az emberek Magyarországon szeretnének letelepedni, hosszú távra keresnek lakást, és fizetni is tudják a lakbért” – mondta Kováts András, a Menedék Egyesület igazgatója a Velkám Májgrentsz! kampány és albérletkereső program hátteréről.

Az egyesület olyan potenciális főbérlők jelentkezését várja, akik örömmel tesznek lépéseket egy befogadóbb társadalomért, és szívesen adják ki lakásukat vagy szobájukat itt élő külföldieknek (normál áron vagy akár kis kedvezménnyel). A program keretében szociális munkás és interkulturális mediátor is segít a kiadással kapcsolatos esetleges kérdések megválaszolásában, hosszú távon pedig akár egy szorosabb viszony kialakításában is.