Magyar cirkuszért rajonganak Párizsban

reciquel, újcirkusz
Vágólapra másolva!
Másfél hónap alatt több mint 18 000 néző látta az első magyar újcirkusz társulatot, a Recirquelt, akik 39 alkalommal léptek fel az újcirkusz bölcsőjében, Párizsban.
Vágólapra másolva!

Már nemcsak a Müpa közönsége, de a francia cirkuszkedvelők is a Recirquel egyre bővülő rajongói körébe tartoznak. A magyar társulat másfél hónapot töltött a francia fővárosban, ahol az itthon is sikerrel futó Párizs Éjjel című produkciójukkal vendégszerepeltek a La Villette kulturális központ emblematikus színházában, a Cabaret Sauvage-ban.

Jean Paul Gaultier-t, a Hermés francia divatház egykori kreatív igazgatója például úgy nyilatkozott, hogy a Párizs Éjjel volt az egyik legjobb cirkuszi előadás, amit valaha látott.

72 órát töltöttek színpadon Forrás: Recirquel

Színtiszta költészet

A helyi média is beszámolt a társulat harmadik egész estés előadásáról. A Le Parisien isteneknek és istennőknek nevezte a tehetséges artistákat, kiemelve, hogy a közönség még sosem érezhette magát ennyire közel a cirkusz világához, hiszen szó szerint testközelből élvezhették a lenyűgöző mutatványokat.

„Amint a magyar társulat színpadra lép, egy varázslatos szellő söpör végig a termen, mindenkibe életet lehelve, a hőmérő higanyszálát az égig emelve”

- írta az anousparis.fr.

Nincs sok pihenő

A csapatnak komoly fizikai kihívásokkal is szembe kellett néznie, hiszen – a próbákat is beleértve – több mint 72 órát töltöttek a színpadon, ami a cirkuszművészetben is igen soknak számít. A rutinnak és a szerencsének köszönhetően a komolyabb sérülések elkerülték a társulatot, azonban

kisebb horzsolásokkal, húzódásokkal így is számolniuk kellett.

Hazaérve sem pihenhettek sokat az artisták, hiszen a Müpás előadások mellett hamarosan ismét külföldi turnéra indulnak majd. Aki idehaza szeretné látni a társulatot, annak érdemes sietnie, mert a nagy érdeklődés miatt egészen márciusig minden előadásra elkeltek már a jegyek.