Kulka kikerült az intenzívről

Máté Gábor; Kulka János; Mészáros Blanka FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTÉMA Közéleti személyiség foglalkozása próba SZEMÉLY színész színésznő színpadi jelenet
Budapest, 2015. április 23. Máté Gábor (b) Faust, Kulka János (k) Mephistopheles és Mészáros Blanka Margaréta szerepében Johann Wolfgang von Goethe Faust I. című drámájának próbáján a Katona József Színházban 2015. április 23-án. A színdarabot a II. résszel kiegészítve április 25-én és 26-án mutatják be Schilling Árpád rendezésében. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Már csak úgynevezett szubintenzív ellátásra van szüksége a két hete stroke-ot kapott Kulka Jánosnak, aki egyre több szót tud kiejteni. A színész családja is friss közleményt adott ki.
Vágólapra másolva!

A Bors úgy tudja, a színész a körülményekhez képest kifejezetten jó kedvű, mosolygós és mindenkivel kedves. A lap kórházi információkra hivatkozva írja:

„A színésznek van is oka a jókedvre, mivel már kiengedték az intenzív osztályról, és ha kis mértékben is, de a két héttel ezelőtti stroke-ja miatt lebénult jobb karját is képes már mozgatni.

Máté Gábor (b) Faust, Kulka János (k) Mephistopheles és Mészáros Blanka Margaréta szerepében Johann Wolfgang von Goethe Faust I. című drámájának próbáján Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A gyógyuláshoz is elengedhetetlenül szükséges jó kedélyállapotát mutatja az is, hogy bár csak igen kevés szót képes még kiejteni, egy alkalommal, amikor egy ápoló a szobájába lépett, és elhúzta az ágyát takaró függönyt, Kulka mosolyogva köszöntötte: „Kukucs”

Ezen kívül néhány szóval tud kommunikálni: „igen”, „nem”, „köszönöm”, „jó napot”.

A színészt szigorú, monitoros megfigyelés alatt tartják az Amerikai úti Országos Idegtudományi Intézet úgynevezett szubintenzív őrzőjében.

A család közleménye

Nagyon hálásak vagyunk a rajongóktól, ismerősöktől az elmúlt két hétben kapott sok segítségért, támogató üzenetért és a biztató szavakért, melyeket igyekeztünk János felé tolmácsolni és amelyekből mi is sok erőt merítettünk.

János állapota az orvosok korábbi várakozásaihoz képest gyorsabban javul. A rehabilitációja, amely előreláthatóan hónapokat vehet igénybe, megkezdődött. Környezetével minden gond nélkül kommunikál, egyre több mindent képes a maga megszokott módján és humorával kifejezni. Orvosai pillanatnyilag további kórházi kezelést javasoltak, ahol kizárólag a család és a legszűkebb baráti köre látogathatja.