Visszavárják Kulka Jánost a Katonába

Kulka János
Vágólapra másolva!
A színház történetének eddigi legmagasabb, mintegy 119 ezres nézőszámával zárja az idei évadot a Katona József Színház. Kulka Jánost visszavárják, ezért a jövő évad utolsó bemutatóit egyelőre nem tűzték ki.
Vágólapra másolva!

A színház közleményében azt írta, hogy Kulka János betegsége miatt nem volt jelen a hétfői évadzárón, de videóüzenetet küldött a társulatnak. Máté Gábor igazgató a társulati ülésén elmondta, hogy mivel

Kulka jelenléte nagyon fontos a színháznak,

a jövő évad utolsó bemutatóit egyelőre nem tűzik ki, hanem megvárják, hogy mennyit javul az áprilisban stroke-ot kapott színész állapota. A társulat és a vezetőség egyaránt úgy gondolja, megéri várni néhány hónapot a döntéssel, hogy újra együtt dolgozhassanak vele.

Az idei évadot a Katona mintegy 119 ezres nézőszámmal zárja, amely

ötezer nézővel több az előző évad eredményéhez képest.

A színház népszerűségét az is jelzi, hogy ebben az évadban minden eddiginél többen vártak a teltházas előadások előtt állójegyekre. A Katona három játszóhelye külön-külön is minden hónapban 100 százalék feletti látogatottságot ért el.

A színház a következő évad első hónapjaiban öt bemutatót tart majd:

Gogol Egy őrült naplója című művét Bodó Viktor rendezi, az előadás az Orlai Produkciós Irodával és a Jurányi Inkubátorházzal közös produkció lesz. Ferdinand von Schirach Terror című darabját Dömötör András, Moliere A nők iskolája című művét Ascher Tamás, Ibsen Nóráját Székely Kriszta, Günter Grass A bádogdob című művét pedig Hegymegi Máté állítja majd színpadra.