Budapestre érkezik az eredeti Macskák musical

Novemberben Budapestre érkezik az eredeti Macskák musical.
Vágólapra másolva!
Budapestre érkezik világturnéja során a legendás, eredeti angol Macskák. Trevor Nunn rendezése 30 évig a londoni West End, a New York-i Broadway és sok más város legsikeresebb musicalje volt, Cameron Mackintosh és Andrew Lloyd Webber produkciós cégének, a Really Useful Groupnak produkciójában. A mostani előadás plusz meglepetést is tartogat a Macskák rajongóinak, ugyanis két új dalt is írt hozzá a zeneszerző, Andrew Lloyd Webber. A világ körüli turnén szereplő londoni Cats előadás Budapesten a Syma Csarnokban lesz látható, 2016. november 17-én, 18-án és 19-én, négy alkalommal.
Vágólapra másolva!
Novemberben Budapestre érkezik az eredeti Macskák musical. Forrás: CATS

T.S Eliot Nobel-díjas költő Macskák könyve című műve és Andrew Lloyd Webber élő zenekarral előadott zenéje alapján készített Trevor Nunn rendező, Gillian Lynne koreográfus és John Napier díszlet- és jelmeztervező mágikus erejű színpadi alkotást, amely évtizedek óta töretlen siker. Sokak szerint az teszi egyedülállóvá az előadást, hogy Andrew Lloyd Webber zenéje, az elképesztő látványvilágot bemutató díszlettervezés, a szereplő macskák egyéniségét és történetét kifejező jelmezek és a váratlan elemekben bővelkedő koreográfia ritkán látott, különleges egységet alkot. A sikert jól mutatja, hogy a Cats című musicalt

1981. május 11-e óta csak Londonban majdnem 9000-szer adták elő.

A Broadway és a West End egyik leghosszabb ideje futó és legsikeresebb show-jának világ körüli turnéja már több mint 300 várost érintett. A fantasyt, drámát és romantikát ötvöző előadást eddig több mint 50 millió ember látta, 26 országban mutatták be, és 10 nyelvre fordították le, idén májusban pedig már 35 éves játszási rekordját is megünnepelhették. Novemberben a magyar közönségnek is lehetősége lesz látni az eredeti Cats produkciót.
Ráadásul a mostani előadás meglepetést is tartogat a Macskák rajongóinak, ugyanis

két új dalt is írt a musicalhez a zeneszerző, Andrew Lloyd Webber.

Jelenet az eredeti angol Cats musicalből. Forrás: Alessandro Pinna

Az utazó társulat a londoni Palladium színházban is megfordult 2014-ben, ahol

igazi világsztár, Nicole Scherzinger játszotta Grizabella szerepét.

Az énekesnő olyan kirobbanó sikert aratott, hogy nemzetközi karrierjének is fontos állomása lett az előadás. Nicole Scherzinger után a Brian May-jel közös koncertjeiről ismert Kerry Ellis vette át Baby Griz, majd Grizabella szerepét a Palladiumban. A nagyon is emberi tulajdonságokkal bíró, az életüket eltáncoló-eldaloló macskák történetének turnéelőadásairól rengeteg elismerő kritika jelent meg, többek között a Timesban, a Daily Mirrorban, a Metróban és a Daily Expressben is.

A leghíresebb színpadi előadók közül sokan a Cats egy-egy szerepével kezdték sikereiket, például Elaine Paige, Brian Blessed vagy Sarah Brightman.

Novemberben a Syma Csarnokban

az előadás angol szövege magyar fordításban is látható lesz a színpad két oldalán elhelyezett kivetítőkön,

hogy a közönség élményéhez T.S Elliot versei is hozzájárulhassanak. Jegyeket a magyarországi előadásra július 25-től lehet kapni.