Meghalt Marik Péter színész

Makláry László; Marik Péter bonviván évadnyitó társulati ülés évadnyitó ülés főzeneigazgató integet Közéleti személyiség foglalkozása MOZOG NÖVÉNY örökös tag SZEMÉLY színész tapsol virág
Budapest, 2015. szeptember 7. Marik Péter bonvivánt, örökös tagot köszöntik a Budapesti Operettszínház évadnyitó társulati ülésén a színház nagytermében 2015. szeptember 7-én. A művész 45 éve a Budapesti Operettszínház tagja. Jobbra Makláry László főzeneigazgató. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Az 1970-es évek egyik legismertebb bonvivánja volt. A legnagyobb operettek főszerepeit játszotta, és többször lépett fel külföldön is. Rövid és súlyos betegség után, szerda reggel halt meg a Budapesti Operettszínház tagja, a Jászai Mari-díjas Marik Péter. 
Vágólapra másolva!

Többek között szerepelt a Cirkuszhercegnő (Mr. X), a Marica grófnő (Tasziló), a Cigányszerelem (Józsi), A mosoly országa (Szu Csong) című előadásokban.

Az utóbbi években fontos karakterszerepekben volt látható a Párizsi élet, a Mozart!, a Rudolf, az Elisabeth és a Menyasszonytánc című előadásokban is. A színész

az utolsó pillanatig színpadon állt,

Leopold Mária szerepében, július elején a Csárdáskirálynő vendégjátékán lett rosszul.

Marik Pétert köszöntik a Budapesti Operettszínház évadnyitó ülésén 2015. szeptember 7-én Forrás: MTI/Kovács Attila

A debreceni Nagyerdei Színpadon játszottak, és Marik Péter az első felvonás alatt a színfalak mögött lett rosszul, újra kellett éleszteni. Marik Pétert a színház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

Marik Péter 1938. november 3-án született Budapesten. A Zeneművészeti Főiskolán szerzett énekművész tanári diplomát, 1962-től ügyelőként dolgozott a Magyar Állami Operaházban, majd hat év után segédrendezői státuszt kapott.

1969-től a Fővárosi Operettszínház stúdiójában folytatott tanulmányokat.

Leo Fall Pompadour-jának René szerepére Vámos László főrendező hívta meg 1970 tavaszán, a következő évadtól már az Operettszínház tagja volt, és megkapta Lehár Ferenc A víg özvegy-ében Danilo szerepét, partnernője Németh Marika volt. A primadonnával 1971-ben összeházasodott, huszonhat éven át éltek együtt. Játszott a La Mancha lovagja című darabban, majd jött a Csárdáskirálynő-ben Edvin szerepe.