A nagy elődökre emlékezik az egri színház

Vágólapra másolva!
Színház a színházban mottóval, a Hamlet, a Black comedy és a La Mancha lovagja című darabokra építkezve hirdette meg a 2016/2017-es évadát az egri Gárdonyi Géza Színház.
Vágólapra másolva!

Blaskó Balázs színházigazgató a társulat múlt heti évadnyitó ülésén arról beszélt, hogy a műsorterv "picit emlékező" is:

az új évad ugyanis egyben az újjáalakult Gárdonyi Géza Színház 30. szezonja.

Az igazgató elmondta, hogy rokonságot akar tartani az alapító igazgató, Gali László és az őt követő Beke Sándor szellemiségével, az általuk fémjelzett nemzeti karakterű színházi eszménnyel.

A nagyszínpadon október 7-én tartják az első bemutatót Egerben: a Hamletet Blaskó Balázs állítja színpadra. Ezt követi a Lili bárónő című operett október 28-án Dávid Zsuzsa rendezésében. A Black comedy című vígjátékot Kiss József rendezi, majd - immár január második felében - a Legyetek jók, ha tudtok című darabot mutatja be a társulat, melyet Moravetz Levente visz színre.

Bemutatják az Anna Karenina alapján készült táncjátékot is, melynek koreográfus-rendezője Velekei László. Március 17-én lesz látható az évad utolsó nagyszínpadi bemutatója: a La Mancha lovagját szintén Blaskó Balázs igazgató rendezi.

A stúdiószínpadon Kocsis István Tárlat az utcán című drámáját mutatják be Beke Sándor rendezésében, és ugyanitt játsszák majd a Kamaszok című táncjátékot Grecsó Zoltán koreográfiájával.

Blaskó Balázs arról is beszélt, hogy a színház szeptember 21. és 25. között megrendezi az V. Stúdiószínházi Táncfesztivált is, melynek célja, hogy bemutassa a közönségnek a hazai táncélet aktuális alkotásait.