Tizennégy bemutatóval készül a jubiláló nyíregyházi színház

Vágólapra másolva!
Tizennégy előadást mutat be, kilencet pedig repertoáron tart 2016/2017-es évadban az önálló társulat indulásának 35. évfordulóját ünneplő nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház.
Vágólapra másolva!

Kirják Róbert ügyvezető a múlt heti évadnyitó társulati ülésen elmondta, hogy az évforduló alkalmából két vendégprodukció is érkezik Nyíregyházára októberben és novemberben: a Nemzeti Színház Tamási Áron darabját, a Vitéz lélek című drámát, a Szatmárnémeti Színház pedig a Mágnás Miska című operettet mutatja be.

Hozzátette, hogy

a Móricz Zsigmond Színház több városban is vendégszerepelni fog,

például Debrecenben, Miskolcon, és Békéscsabán is.

A 2016/17-es színházi szezonban öt nagyszínpadi és négy kamaraszínházi bemutatóra várják a nézőket, de öt gyerekelőadást is láthat majd a nyíregyházi közönség.

A nagyszínpadon műsorra tűzik a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválrólt Tasnádi Csaba rendezésében. De bemutatják az Emilia Galotti című Gotthold Ephraim Lessing-darabot, Michael Frayn Függöny fel! című vígjátékát, Hamvai Kornéltól a Castel Felicét, a Hello, Dolly! című vígjáték pedig Szente Vajk rendezésben lesz látható.

A Krúdy Kamaraszínpadon bemutatják többek között Borisz Akunyin Sirály című darabját és a Főfőnök című Lars von Trier-film színpadi adaptációját is. Tasnádi István A fajok eredete című művét a Nézőművészeti Kft. társulattal állítja színpadra Dömötör Tamás rendező.

A színház a gyerekeknek is több előadással készül, ezek között lesz a Tündér Lala és a Vuk is.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere az évadnyitón a nyáron kiírt színházigazgatói pályázatról elmondta, hogy keddig még egyetlen pályázat sem érkezett az önkormányzathoz. Az igazgató személyéről az októberi ülésén dönthet majd a város közgyűlése. Kirják Róbert ezzel kapcsolatban elmondta, újra megpályázza a pozíciót.