Maradnak a vezetők a Thália, a Madách és az Újszínház élén

Szirtes Tamás ad interjút Tasnádi Katának 2016 május 27-én
Szirtes Tamás ad interjút Tasnádi Katának 2016 május 27-én
Vágólapra másolva!
A Fővárosi Közgyűlés három budapesti színház igazgatói posztjáról döntött szerdán: a Tháliát továbbra is Kálomista Gábor, a Madáchot Szirtes Tamás, az Újszínházat pedig Dörner György irányíthatja.
Vágólapra másolva!

A Madách Színház igazgatói posztjára egyedül a jelenlegi vezető, Szirtes Tamás pályázott. Az igazgató az Origónak adott interjújában nemrég arról beszélt, hogy pályázatában egy új játszóhely kialakítása és a színház országos hatókörének növelése hangsúlyosan fog szerepelni.

A másik két színház vezetésére több pályázat érkezett: a Thália Színházéra kettő, az Újszínházéra pedig tizenkettő.

Az Újszínház esetében az illetékes bizottság Bodó Viktor, Dörner György, Hargitai Iván és Radó Denise pályázatát terjesztette a közgyűlés elé. Végül itt is az eddigi vezetőnek, Dörner Györgynek szavaztak bizalmat.

A színházi vezetőkről zárt ülésen döntöttek a fővárosi képviselők.

Mindhárom megbízatás öt évre szól:

a Thália Színház igazgatója 2017. március 1-től, a Madách és az Újszínház vezetője pedig 2017. február 1-től töltheti be a posztot.

A Madách, a Thália és az Újszínház vezetésére június 29-én írt ki pályázatot a Fővárosi Közgyűlés. Mindhárom színház esetében augusztus 15-én tartották a szakmai bizottsági meghallgatásokat.

A szakmai bizottságok üléséről, a szavazás eredményéről és a pályázatok értékeléséről jegyzőkönyv készült, amelyet közzétesznek a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán.