Egész napos ünnepségre készül a szülinapos József Attila Színház

Hattyúdal
Vágólapra másolva!
Szeptember 17-én, a Színházak Éjszakáján ünnepli 60. születésnapját az angyalföldi József Attila Színház. A rendezvény nevéhez képest azonban nem csupán késő esti programokra lehet számítani, ugyanis egész nap tart majd az ünneplés.
Vágólapra másolva!

A Színházak Éjszakájának programjain túl Utcabállal és óriástortával is készül az ünneplő színház. Délelőtt 11 órakor Nemcsák Károly köszöntőjével indul az egész napos Utcabál: a gyerekek és a felnőttek egyaránt megtalálhatják a nekik szóló programokat: lesz zene, tánc és természetesen színházi előadások is.

Az Angyalföldi balladából is lesznek részletek Forrás: József Attila Színház

Az Utcabál résztvevői találkozhatnak Verebes Istvánnal, Gazdag Tiborral, Létay Dórával, Quintus Konráddal és Vándor Évával.

Az idősebb korosztály számára garantált a nosztalgia

az örökifjú Galambos Erzsi, Láng József és Ujréti László társaságában. Természetesen rajtuk kívül ott lesznek a színház fiatal színészei is. Többek között ott lesz Zöld Csaba, Foki Veronika, Korponay Zsófia, Jakus Szilvia és Ömböli Pál. A színház igazgatója, Nemcsák Károly Fila Balázs színésszel együtt

kalauzolja a nézőket a kulisszák mögé.

Délután a társulat tagjai kedvenc tortáikat bocsátják aukcióra, majd 15 órakor együtt fújják el a gyertyákat egy 600 szeletes óriástortán, melyet természetesen a közönséggel együtt fogyasztanak majd el.

Szombaton természetesen az idei évad előadásaiból is kapnak ízelítőt a látogatók: részleteket láthatnak a La Mancha lovagja, az Angyalföldi ballada és a Republic-dalokat felvonultató Hattyúdal című előadásokból.

Részlet a Hattyúdalból Forrás: József Attila Színház

A Színházak Éjszakája programjának keretében a látogatók bepillanthatnak a kulisszák mögé is, 19 órától pedig a kassai Thália Színház vendégjátékában Egressy Zoltán Portugál című darabját nézhetik meg. Este fél nyolctól pedig az idei évad első premierje lesz: Verebes István rendezésében mutatják be az Írók, gyilkosok, lúzerek című előadást.

Külön érdekesség még, hogy szombaton a színház szervezési osztálya

kedvezményesen árul jegyeket és bérleteket.

A 15:00 óráig tartó programok, beleértve a születésnapi óriástorta kóstolást is, minden látogató számára ingyenesek, míg a 15:00 utáni programok a Színházak Éjszakája karszalagjával látogathatók. Fontos tudni, hogy bizonyos programok előregisztrációhoz kötöttek, melyeket csak meghatározott számú érdeklődő részére tud a színház biztosítani. További részleteket a színház honlapján.