Nádas Péter darabját mutatta be Kínában a Vígszínház

Vígszínház, 2016.09.02. Budapest, Szent István krt. 14, színtársulat, előadás, kultúra,
A többéves hagyományoknak megfelelően a jótékonysági előadás idén is a Vígszínházban lesz.
Vágólapra másolva!
Hazatért a Vígszínház társulata Kínából, ahol háromszor mutatták be Nádas Péter Találkozás című darabját Eszenyi Enikő rendezésében.
Vágólapra másolva!

A Vígszínház egy nemzetközi színházi fesztiválon vendégszerepelt Guangzhou-ban, elsőként a magyar prózai társulatok közül. Vasárnap még közönségtalálkozót is tartottak, ahol kérdéseket tehetettek fel a nézők az alkotóknak és a szereplőknek, és kulisszajáráson vehettek részt.

"Azt hiszem, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy felejthetetlen élmény a guangzhou-i vendégjáték" - értékelte a kínai utat Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója.

- mondta.

A Találkozás egy, a múlttal szembenéző szerelmes történet, melyben a két főszereplő találkozásának célja nemcsak a múlt önkínzó felidézése, hanem a feloldozás és a megbékélés gesztusa is.

Nádas Péter darabját Eszenyi Enikő különleges látványvilággal állította színpadra. A vetítés az előadás szerves része, viszont nem előre felvett jeleneteket játszanak le, hanem élőben, a színpadon kívül előadott eseményeket. A rendező szerint sokan csak akkor értették meg, hogy minden élőben történik, amikor a két főszereplő az előadás végén a guanzhou-i utcán fejezte be a játékát, és a közönség ezt vetítve nézhette a színpadon.

Eszenyi Enikő szerint Nádas Péter katarktikus története a kínai nézőket is magával ragadta. "A két főszereplővel, Börcsök Enikővel és Király Dániellel az előadások után sok közös fotót is készítettek és alig győzték kifejezni a szeretetüket.

- mondta.

A november 4. és 27. között zajló, "Nemzetközi Színházi Évadnak" nevezett guangzhou-i szemlén a Vígszínház mellett többek között dél-koreai, tajvani, japán és orosz társulat is fellép. A fesztivál szervezőinek fő célja, hogy az egész világból válogatott, magas művészi színvonalú előadásokkal ismertethessék meg saját nézőiket.