Pénteken temetik Gedeon Józsefet, a Gyulai Várszínház igazgatóját

Gedeon József FOTÓ KÉPKIVÁGÁS arckép, portré SZEMÉLY FOGLALKOZÁS közművelődési szakember
Budapest, 2009. június 2. Gedeon József, a Gyulai Várszínház igazgatója, a Szabadtéri Színházak Szövetségének ügyvezetője. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Pénteken, délelőtt 10 óra 30-kor kezdődik gyászmise a Gyulai Várszínház korábbi igazgatójáért, Gedeon Józsefért. Aznap vesznek végső búcsút tőle a gyulai Szentháromság temetőben. 
Vágólapra másolva!

Péntek délben a gyulai Szentháromság temetőben helyezik végső nyugalomra Gedeon Józsefet, a Guylai Várszínház igazgatóját, aki a múlt héten halt meg.

Délelőtt 10.30-kor a gyulai Nádi Boldogasszony Kegytemplomban engesztelő szentmisét tartanak az elhunyt lelki üdvéért. Gedeon József súlyos betegség után, életének 61. évében halt meg 2016. november 25-én.

Gedeon József 2009-ben Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Gedenon József 1995 óta vezette a Gyulai Várszínházat, még kinevezése előtt, 1992-ben kezdeményezte Sík Ferenc akkori vezetőnél, hogy rendezzenek dzsesszfesztivált a várban. A rendezvény azóta

nemzetközivé nőtte ki magát.

Vezetése alatt bővült a nyári évad hathetes összművészeti fesztivállá. Gedeon József 1995-től elnökségi tagja volt a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetségének és alapító elnökségi tagja volt az Erkel Ferenc Társaságnak. Egyik kezdeményezője volt a Szabadtéri Színházak Szövetsége, valamint az Európai Shakespeare Fesztiválok Hálózata létrejöttének. Gyula városa saját halottjának tekinti Gedeon Józsefet.