Ma este élőben nézheti a Beugrót az Origón

Beugró
Rudolf Péter, Kálloy Molnár Péter és Hajós András
Vágólapra másolva!
Este 7 órától élőben közvetíti az Origo a Beugrót a Játékszínből. A vicces szituációs játékokra épülő előadást most először lehet online is nézni. Ráadásul a színház közönségével együtt az Origo olvasói is befolyásolhatják Kálloy Molnár Péter, Pokorny Lia, Rudolf Péter és Hajós András rögtönzéseit, akár az előadás menetébe is beleszólhatnak.
Vágólapra másolva!

A 2007-ben indult Beugró lényege az, hogy a szereplők csak az egyes játékok jellegét ismerik, de a konkrét feladatokkal, szerepekkel a színpadon találkoznak először, tehát

rögtönözve kell kitalálniuk, hogyan játsszák tovább a készen kapott alaphelyzeteket.

Mindegyik műsorba 10-12 játéktípussal készülnek az írók, ezekhez pedig 3-4 kezdőszituációt találnak ki. Ezek közül persze nem mindegyiket használják fel, hiszen egy játéktípusból maximum hármat látnak a nézők. Attól függ, hogy hány játéktípus és hány szituáció kerül elő az adott előadásban, hogy milyen hosszúra nyúlnak az egyes improvizációk.

A produkció új részeit 2012-ig különböző tévécsatornákon követhették a nézők, 2013 óta viszont megszűnt a tévés közvetítés, és a Játékszín ad otthont a helyzetgyakorlatoknak. A december 19-i Beugrót – amely már az 50. lesz a Játékszínben – viszont nemcsak a színházi közönség, hanem az Origo olvasói is láthatják az előadással egy időben.

Az online adás nézői ráadásul

az egyik játékba is beleszólhatnak majd:

a közvetítés alatt bárki szavazhat arról, hogy mi legyen az egyik kiinduló szituáció. Tehát az Origón szavazók dönthetik el, hogy mit játsszanak el az állandó szereplők, Kálloy Molnár Péter, Pokorny Lia és Rudolf Péter, illetve a Beugró gyakori vendége, Hajós András. A játékmester ezúttal is Novák Péter, a produkció megszokott házigazdája lesz.

Az élő adás 19 órakor kezdődik, előtte viszont egy werkfilmet is meg lehet nézni arról, hogyan készül a Beugró,

ezért érdemes lesz már 18:30-tól keresni a közvetítést tartalmazó cikket az Origón.

A Beugróról korábban Kapitány Iván rendező-producer és Bank Tamás, a Játékszín ügyvezetője beszélt az Origónak.