Zsótér Sándor színészként ugrik be saját rendezésébe

Zsótér Sándor
Zsótér Sándor, színművész
Vágólapra másolva!
A 2017. február 6-i és 25-i Brand című előadásban a Bíró szerepét Mátray László helyett Zsótér Sándor, az előadás rendezője fogja játszani a Nemzeti Színház tájékoztatása szerint.
Vágólapra másolva!

Ibsen Brand című darabját 2015-ben mutatták be a Nemzeti Színházban, Zsótér Sándor pedig megkapta a legjobb rendezését járó Színikritikusok Díját érte. Brand egy éhínségtől sújtott falu papja, aki azt kéri híveitől, hogy a hit álljon életük középpontjában, és ebben saját példájával jár elől. Követelése azonban túl soknak bizonyul.

A Kossuth-díjas Zsótér Sándor amellett, hogy számos fővárosi és vidéki színházba hívják rendezni, színészként is ismert. Rendszeresen játszik filmekben, az elmúlt években az Oscar-díjas Saul fiá-ban, az Isteni műszak-ban és a Fehér Isten-ben is szerepelt.

A két februári előadásban nem csak a Bíró szerepében lesz helyettesítés: a színház január végén jelentette be, hogy Brand anyjának szerepét Törőcsik Mari felépüléséig Söptei Andrea játssza. Törőcsik Mari januárban sem tudott színpadra lépni, az érintett előadásokat akkor lemondta a Nemzeti Színház.

Zsótér Sándor: A III. Richárd mesejáték a mai élethez képest