Kern András, Snétberger Ferenc, klezmer és színház a Zsidó Kulturális Fesztiválon

Snétberger Ferenc gitárművész
Snétberger Ferenc gitárművész
Vágólapra másolva!
Három történelmi helyszínen kínál változatos zenei és színházi programokat a hamarosan induló, egyhetes Zsidó Kulturális Fesztivál.
Vágólapra másolva!

Az augusztus harmincadikán induló fesztivál nyitókoncertjét az idén huszonötéves Budapest Klezmer Band adja, amibe beszáll Szinetár Dóra is, aki a Dohány utcai zsinagógában először énekel a nagyközönség előtt jiddisül. Augusztus 31-én pedig Kern András énekli a dalait olyan vendégek társaságában, mint Hegyi Barbara, Hernádi Judit vagy Fesztbaum Béla.

Az egyhetes fesztiválon fellép még többek között Herczju Ágnes, ifj. Balázs János, Babos Gyula, Fassang László, a zsinagógában ad közös koncertet Snétberger Ferenc, gitárművész és a Liszt Ferenc Kamarazenekar. A műsor első felében a Népem emlékére című művet mutatják be, amit a holokauszt ötvenedik évfordulójára szerzett Snétberger, de megszólal egy-egy Mendelssohn- és Prokofjev-darab is.

A Dohány utcai zsingagóga mellett tartanak előadásokat a Goldmark teremben és a Rumbach utcai zsinagógában is. Előbbiben Mohácsi János Dohány utcai seriffjét és Kárpáti Péter Negyedik kapuját mutatják be, utóbbiban többek között a Magyar Zsidó Kántorok hangversenyét lehet meghallgatni, és ide várják a fúziós jazzrock kedvelőit is olyan fellépőkkel, mint Ferenczi György és a Rackajam.