Ezért vétek kihagyni a szezon legjobb elektronikus fesztiválját

b my lake
Vágólapra másolva!
Hétvégén véget ért a B My Lake és Strand fesztivál. A két eseményt idén először egyidőben, közös helyszínen szervezték meg, és ez a legkevésbé sem zavarta egyik közönséget sem. Összeszedtük tapasztalatainkat. 
Vágólapra másolva!

Már a bejelentéstől kezdve kíváncsian vártam, milyen hatással lesz az új helyszín hazánk egyik legfiatalabb, és közben legfeltörekvőbb fesztiváljára, a B My Lake-re. Kicsit tartottam tőle, elveszíti addigi varázsát a Balatonvilágosról Zamárdiba költöző buli, ráadásul a Strand fesztivál közeli jelenléte is elsülhetett volna rosszul is.

Amint megérkeztem, ezek a kételyeim egyből elszálltak:

a Lake még mindig az ország egyik legszerethetőbb rendezvénye maradt.

A fesztivál még mindig nagyon kicsi, legalábbis a többi Sziget szervezéshez képest: az egész mindösszesen három színpaddal rendelkezik, meg persze a kötelező étel- és italpultokkal.

Heverés a parton Forrás: B My Lake Festival Official

Nem is kell nagyobb

Többször átgondoltam, kell-e ennél több a Lake-nek, és azt hiszem, a jelenlegi felhozatallal még nem.

Persze nem mondom, hogy nem éreztem, hogy a testvér lett anyuék kedvence, mikor a kétszer akkora Strandfesztiválra néztem, de ennek a közönségnek ez a helyszín tökéletesen kielégítő volt, és tényleg nem volt megállás.

A vasárnap 6 órakor megszólaló záróhangig nem lehetett olyat látni, hogy valahonnan komolyabban szivárognának az emberek.

Ez viszont még egyáltalán nem jelenti azt, hogy nagy lett volna a tömeg. A fesztiválon összesen 52 ezren vettek részt, és a péntek éjszaka kivételével egyszer sem lehetett azt érezni, hogy felemésztené az embert:

a nagyszínpad előtt, az első sorok közt sem kellett attól félnem, hogy valakire összevont szemöldökkel kéne néznem a söröm kiöntéséért.

Advent vereti a fesztiválon Forrás: B My Lake Festival Official

Az előadók végig gondoskodtak róla, hogy az underground elektronikus műfaj kedvelőinek tényleg az a Mekka legyen a fesztivál, aminek hirdetik, és egy ütős Richie Hawtin-fellépés vagy a közönség tudatát elpusztító Sam Paganini és az Advent után az sem érdekelt volna, ha az egész italomat a fejemre öntik.

Volt eső, voltak látványgengszerek

Az idei B My Lake sem volt tökéletes, bár a legnagyobb hibákról nem tehet.

Arról például semmiképp sem, hogy már megint sikerült kifogniuk a rossz időt és nem kevés esőt is.

A kempingrésznél különösen szórakoztató látvány volt, ahogy a zuhanyozni, vagy a Balatonban megmártózni induló látogatókat sorra láthattam visszafordulni, amint megérezték a hideget, és meglátták a felhőket.

Az eső nem tudja elmosni a jóhangulatot,

a Balaton Soundról ismerős prosztóság azonban ide is betette a lábát.

Sokan voltak, de nem volt kakaskodás Forrás: B My Lake Festival Official

Különösen a fesztivál végóráiban lehetett érezni, hogy az addig az apartmanjukban elidőző látványgengszterek észbekaptak, hogy ideje tiszteletüket tenniük a rendezvényen.

Ezek tipikusan azok az emberek, akik még hajnali háromkor is rezzenéstelen arccal, napszemüvekben feszítenek a tömeg közepén.

Érkezésüket akkor lehet könnyen észlelni, amikor a reflektorok fénye visszaverődik az óriási fuxokról.

Ennek ellenére még mindig az egyik legjobb társaság gyűlik össze a Lake-en. Ilyen téren még különösen jót is tett neki a Stranddal való keveredés, hiszen a két fesztivál közönsége együtt is ünnepelhetett a két hely közötti átvezetőrészen és a kempingterületen is.

Vétek lett volna kihagyni

A B My Lake még mindig kis fesztivál, de érezni, hogy évről évre növekszik: egyre nívósabb, egyre dinamikusabb és ezt kevés esemény mondhatja el magáról.

Az elektronika kedvelőinek, illetve a kisebb, nem három-négy óra alatt körbejárható fesztiválok kedvelőinek idén talán nagyobb vétek lett volna kihagyni mint eddig bármikor.