Amikor még Zsigulik repesztettek a körúton

kampec dolores
Vágólapra másolva!
Az AlterRetró a 70-es, 80-as ellentmondást nem tűrő, progresszív művészeti szcénáját és hangulatát idézi meg február 9-én. 
Vágólapra másolva!

A Müpa összművészeti sorozatának következő, hetedik előadása visszarepíti a közönséget az időben pár évtizeddel, amikor még fél nyolckor kezdődött a híradó, hétfőnként nem volt adás a televízióban, Trapper farmert és Tisza cipőt hordtunk és Zsigulik repesztettek a körúton.

Több mint három évtizede, hogy a legendás Kontroll Csoport egykori alapítója, Hajnóczy Csaba életre hívta a hazai alternatív zenei szcéna állandó szereplőjét, a Kampec Dolorest. A zenekar olyan hangzásvilágot hozott létre, amit lehetetlen egyetlen kategóriába sorolni.

A Kampec Dolores új hangzást teremtett Forrás: Müpa

A banda vendégei is a hetvenes-nyolcvanas évek kultikus underground-figurái lesznek: Müller Péter Sziámi, az URH és a Sziámi egykori tagja, illetve a Balaton együttes zeneszerzője, dalszövegírója, a gitárművész Víg Mihály.

A Makám együttes alapítója, Krulik Zoltán Petri György verseit készül megénekelni, feLugossy László a költészetet, a performance-t és a képzőművészetet oltja egymásba, Déri Miklós fotóművész pedig különös arcképcsarnokában szembesíti korunkat a ’80-as, ’90-es évek emlékezetes alakjaival. A bábeli kavalkádot ezúttal Kistamás László irányítja majd.

A Bábel-estek célja egy olyan egyszeri és megismételhetetlen színpadi szituációt teremteni, ahol a teljesen eltérő területről érkező, ámde egymással rokon szellemiségű művészek találkozhatnak egymással, létrehozva egy izgalmas, provokatív és újszerű párbeszédet. A néző első kézből lehet tanúja a produkció születésének, hiszen az est témájához kötődő vendégek egymás művészetére reflektálva itt és most alkotják meg a darabot.