David Guetta és a Muse is jön a Szigetre

Dollármilliók! Ennyiért pörgetik a lemezeket a leghíresebb DJ-k David Guetta
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, David Guetta nélkül már nincs fesztiválszezon Magyarországon, ám szerencsére nem csak ő szerepel a Sziget-fellépők frissen bejelentett névsorában, hanem a Muse, a Last Shadow Puppets és a Lumineers is.
Vágólapra másolva!

Ami jó hír, hogy a most közzétett zenekarok szinte mindegyike friss zenei anyaggal érkezik, lesz néhány nagy visszatérő, több fellépőt pedig először most láthat élőben a Sziget közönsége.

Dollármilliók! Ennyiért pörgetik a lemezeket a leghíresebb DJ-k David Guetta Forrás: AFP/Laurent Gillieron

A Muse már kétszer játszott a Szigeten, 2002-ben viszonylag ismeretlenként, nyolc évvel később már főzenekarként. Most a tavalyi lemezüket, az elembertelenedés témáját körbejáró Dronest mutatják be nálunk. A brit trió eddig mintegy 20 millió albumot adott el világszerte, a The Resistence-ért 2011-ben megkapta a legjobb rock album Grammy-díját.

Jön Alex Turner, az Actic Monkeys frontembere is, aki 2016-ot a Last Shadow Puppets elnevezésű formációjának szenteli, a Szigetre is velük érkezik. Aki a rock helyett inkább édes-bús indie folkra vágyik, az a Lumineers-en vigasztalódhat.

Rajtuk kívül olyanok szerepelnek még a névsorban, mint a Parkway Drive, a K.I.Z., és az elmaradhatatlannak tűnő David Guetta, aki tavaly a VOLT-on, azelőtt a Baladon Soundon lépett fel, 2013-ban pedig a Sziget záróbuliját celebrálta a keverőpult mögül.