Teljes kavalkád az A Cappella Fesztiválon

Tuuletar
Vágólapra másolva!
Észak és dél, Skandinávia és Afrika vokális zenéje lesz az idei A Cappella Fesztivál középpontjában. A magyar Full Moon és Jazzation mellett finn és svéd lánykvartettek, zimbabwei és burkina fasói produkciók is lesznek az idei fesztiválon.
Vágólapra másolva!

A II. Budapest A Cappella Fesztivált június 17-19. között a Várkert Bazár Öntőház udvarán rendezi a Hangvető. Idén a fesztivál a Dunapest kortárs összművészeti rendezvénysorozatnak is része lesz.

A finn női vokálegyüttes, a Tuuletar Forrás: budapestacappella.hu

Izgalmas lemezbemutató is lesz a fesztiválon: a beatboxot a népi éneklés hagyományaival és az urbánus ütemekkel ötvöző, extravagáns énekesekből álló finn női vokálegyüttes, a Tuuletar friss lemezét mutatja be a hazai közönségnek a Budapest A Cappella Fesztiválon. A finn lányok pár éve a dán királyi zeneakadémián találkoztak, akkor lettek elválaszthatatlan barátok. Közösen dolgozták ki egyedi stílusukat, amelyet a talán a vokális folk hop kifejezéssel lehet a legjobban leírni.

Magyarországot többek között a Full Moon fogja képviselni Forrás: budapestacappella.hu

Mellettük a Kongero a svéd, az Abagar az észak-trákiai, Vusa Mkhaya együttese a dél-afrikai isicathamiya, az Alaverdi férfikvartett pedig a grúz polifónia hagyományáiaból tábplálkozva ad elő. A zárónap sztárvendége pedig Mamadou Diabate lesz. Az Ausztriában élő burkina fasó-i Diabate Xilofon-szerű hangszerén, a 13. századig visszanyúló történetű balafonon eleveníti meg a Sambla és Tusia zenei hagyományokat és saját szerzeményeit. Mamadou Diabate vasárnap a Romengóval lép fel, akikkel egy kalkuttai fesztiválon kötött barátságot. Ez az első alkalom, ahol Diabate közösen együtt játszik a magyarországi oláh cigány zene nemzetközi hírű zenekarával.