A Halálos iramban 7 sztárja és keresztény rock a VOLT-on

Wiz Khalifa, Balaton Sound 2014
Vágólapra másolva!
Hatvan program közül lehet válogatni a VOLT Fesztivál második napján, csütörtökön. A nagyszínpad headlinerei Wiz Khalifa mellett az Axwell Λ Ingrosso Svédországból, a Skillet Amerikából és Majka&Curtis lesznek. De csütörtökön játszik még a Deák Bill Blues Band, a Beatrice, az Irie Maffia és a Punnany Massif is.
Vágólapra másolva!

Wiz Khalifa igazi nagyágyú Amerikában, sőt, csak a YouTube-os videóinak nézettségi adatait tekintve az egész világon. Az elmúlt tíz évben egyre-másra adja ki a dallamos slágereit, amit valósággal zabálnak az emberek. Jelenleg az ő egyik dala, a See You Again a második legnézettebb YouTube-ra töltött videó. Több mint 1,8 milliárd letöltésnél jár, egyébként Charlie Puth amerikai énekessel együtt adják elő. A Halálos iramban 7 betédala volt egyben, és gyakorlatilag egy tisztelgés lett a videoklip az egyik főszereplő, az autóbalesetben meghalt Paul Walker előtt. Eddig hét jelent meg Wiz Khalifának, és idén várható a nyolcadik. Szerepelt filmben, de van már saját lemezkiadója is. Mégis az egyik első dolog, ami az embernek eszébe jut a még mindig csak 28 éves rapperről, az a fű. Állítólag több millió forintnyi pénzt költ havonta drogokra.

Wiz Khalifa a Balaton Soundon Forrás: Origo

Kétségtelenül karrierje egyik nagy dobása volt, mikor összebarátkozott Snoop Doggal, a bulizás mellett néhány közös produkciót is összeraktak. Wiz Khalifa folyamatosan tölt fel YouTube csatornájára videókat, amelyekkel betekintést enged a mindennapjaiba. A Day Today sorozat videóiban akárhova tekergeti az ember a csúszkát, szinte minden harmadik belenézésnél egy nagy adag kender, vagy annak a füstje foglalja el a fél lejátszóablakot.

Magyar rap is lesz

Szintén csütörtökön lép fel Majka & Curtis a Telekom Nagyszínpadon, igaz, 5 órás különbség lesz a két rap show között, Majkáék délután 4-kor, Wiz Khalifa pedig este 9-kor lép fel. Majkától korábban megtudtuk, hogy nem készülnek speciális produkcióval a VOLT-ra.

Nyilván egy fontos buli a nyári programjukban,

de egy héttel ezelőtt elmondta, hogy ez kicsit más, mint egy szokványos Majka&Curtis koncert, mivel egy fesztiválon rengetegen vannak, akik nem kizárólag miattuk vannak ott, de meghallgatják a koncertet. Interjúnkból kiderül az is, hogy jó pár év múlva már nem biztos, hogy együtt látjuk őket a színpadon, legalábbis ebben a formációban és előadásmódban biztosan nem. Majka ugyanis valamiféle konszolidációra készül.

Svéd gépek

Az egykori svéd house együttes, a Swedish House Mafia két korábbi tagja, Axel Christofer Hedfors és Sebastian Ingrosso hozta létre a modern svéd gépzene egyik leghíresebb formációját, az Axwell Λ Ingrossót. A felállás 2014 óta folyamatosan zenél, koncerteztek már a világ legnagyobb elektronikus fesztiváljain is. Zenéjük amolyan populáris elektromos zene, klipjeikben sokszor vicceskednek. A fiatalos hangulat, az emészthető elektronika miatt biztos több ezren ugrálnak majd az esti műsorukon.

Keresztény rock a Nagyszínpadon

A Telekom Nagyszínpadon lép fel csütörtök kora este az amerikai Skillet együttes. A zenekar már húsz éve játszik, mégis úgy tűnik, nem sokat változott a keménység, talán a hangzás lett valamivel modernebb. Az, hogy lépést tartanak a divattal, a hangzáson túl a külsőségekben is meglátszik. Az utóbbi albumokon már jóval több a női vokál, mivel a legfrissebb felállás szerint két hölgy van a négytagú zenekarban.

Nem lehet azzal vádolni az együttest, hogy ne lenne elég dögös.

A dögös kifejezés pedig mindjárt furcsán hangzik,

ha eszünkbe jut, hogy a Skillet egy keresztény rock zenekar. A stílus hazája egyértelműen az Egyesült Államok, Magyarországon elvétve találni ilyen zenét játszó bandákat.

Valószínűleg azért, mert hiába próbálkoznak többen is hasonló zenével, de ezek a formációk többnyire gyülekezeti, ifjúsági szinten maradnak - leginkább zsoltárokat zenésítenek meg. A Skillet kemény, hard rockos hangzást ígér, így azok is tombolhatnak, akik csak az igazán kemény zúzást szeretik.

Magyar menet

Ahogy a legtöbb napon, csütörtökön is lesznek magyar húzónevek a Petőfi Rádió Nagyszínpadán. Az Irie Maffia kezdi 17 órakor itt, majd utánuk jön a Halott Pénz 19:30-kor és 10 perccel éjfél után a Punnany Massif. A magyar roham után jön egy észak-londoni DJ-páros, és végül a pécsi Tesco Disco zárja a napot, vagy éppen nyitja a hajnalt 2 óra 40-kor. A Jana színpadon két ígéretes koncert is vár az ősrockerekre. Deák Bill Gyuláék 20:15-kor, a Beatrice pedig 23:45-kor kezd csütörtökön.