Lemondott a gyerekről Lisa Stansfield

Lisa Stansfield
Lisa Stansfield, az idei VeszprémFest egyik sztárfellépője.
Vágólapra másolva!
A 80-as évek végén és a 90-es években Lisa Stansfieldet a világ legnépszerűbb popsztárjaként tartották számon. Az idei VeszprémFeszt sztárja nyíltan beszél arról, hogy gyerek nélkül is teljes az élete. Az énekesnőt imádott édesanyja haláláig nem is foglalkoztatta az anyaság gondolata.
Vágólapra másolva!
Lisa Stansfield, az idei VeszprémFest egyik sztárfellépője. Forrás: veszpremfest.hu

Magával ragadó hangjának köszönhetően Lisa Stansfield popdalaival a slágerlisták élére került az Atlanti-óceán mindkét partján, énekelt George Michaellel és a Queennel, többször nyert Brit- és Ivor Novello-díjat. Albumai

– több mint 15 millió eladott példánnyal és legalább 20 listavezető slágerrel –

komoly nemzetközi sikert arattak.

Lisa Stansfield a 2000 utáni első évtizedben a popzenéről a színészetre helyezte át a hangsúlyt. Többek között olyan szerepekben tűnt fel, mint Ruth Williams a John Maybury rendezte The Edge Of Love (A szerelem határai) című filmben, vagy mint Mary Durrant a Miss Marple - Az alibi című krimiben és Trinny a Goldplated című TV sorozatban. Színpadon a Vagina monológok című darabban debütált. Legutóbb Elaine Constantine filmjében, a 2014-es Northern Soulban vállalt szerepet.

Férjével, Ian Devaney-vel legendásan jó a házasságuk. Az énekesnő 14 évesen látta meg először Iant, az iskolaudvaron gitározva. Nyolc évvel később már egy párt alkottak, 1998-ban házasodtak össze. Lisa Stansfield azt mondja: Ian és ő az első perctől kezdve lelki- és zenésztársak is.

Mégis úgy alakult, hogy a házaspárnak nem született gyereke. Amikor Lisa 46 éves korában elveszítette az édesanyját, a tragikus esemény után érezte először, ám annál kétségbeesettebben, hogy gyerekre vágyik. A lombikprogram kedvéért férjével New Yorkba költöztek, azonban három sikertelen próbálkozás után az énekesnőnek fel kellett adnia a gyerekről szőtt álmait. Utólag, saját bevallása szerint úgy érzi, hogy ennek talán így kellett történnie, mert

az ő útja a zene és a színház,

és művészként talán soha nem is tudta volna azt nyújtani a gyerekének, amit igazán szeretett volna.

Így aztán az énekesnő életét továbbra is a fellépések, a közönséggel való találkozás tölti ki.
Július 9-én a Bristol Pride-on lép színpadra,

július 15-én pedig a VeszprémFeszten, a Veszprém Arénában először láthatja és hallhatja őt élőben a magyar közönség.