A gyerekek is fesztiválozhatnak a Babel Soundon

Babel Sound
Az Évkerék Társulat egy-egy nemzet népmeséjével szórakoztatja a gyerekeket mindennap.
Vágólapra másolva!
Igazi család- és gyerekbarát rendezvény az idei Babel Sound Fesztivál. A balatonboglári világzenei fesztiválon egyszerre várja a látogatókat a koncertek és a gyerekprogramok sokasága július 19. és 24. között. Lesz közös tánctanulás, gyerekszínházi műsorok minden délután, ki lehet próbálni különleges hangszereket, de főzőbemutatókkal és kóstolókkal is készülnek a szervezők.
Vágólapra másolva!

A 20 országból érkező több mint 80 fellépő hat napon keresztül, július 19-től 24-ig szórakoztatja a fesztiválozókat Balatonbogláron. A koncertek mellett izgalmas hangszerbemutatókat tartanak, sőt,

ki is lehet próbálni a különféle hangszereket.

A Várdombon, a Kalandpark mellett a boglári Gömbkilátó parkjában reggel 10-től este 7-ig lehet részt venni a Babel Sound programjain. Minden délután 14 órakor egy-egy nemzet népmeséjét izgulhatják végig a gyerekek az Évkerék Társulat előadásában, amelyekhez

óriásbábokat is használnak.

Ahogy a fesztivál minden programjánál, a gyerekműsoroknál is kiemelt szerepet kap a zeneiség: az előadóművészek zenészek, énekmondók, táncházak muzsikusai; a társulat tagjai alapították a HolddalaNap Zenekart is.

Az Évkerék Társulat egy-egy nemzet népmeséjével szórakoztatja a gyerekeket mindennap. Forrás: Babel Sound

A fesztiválon kézműves foglalkozásokra is be lehet nevezni.

Lesz batikolás, hímzés, szövés és kerámiakészítés, illetve kiemelt szerepet kapnak a táncok: görög, indonéz és szerb néptánc, spanyol flamenco, afrikai coulibaly, szicíliai tarantella

és, mint minden évben, most is várja hastáncoktatás a táncos kedvűeket minden korosztályból, a fesztivál minden napján.

Ami pedig a fesztivál zenei kínálatát illeti, a nemzetközi kulturális színtér izgalmas szereplőit sorakoztatja fel Balatonbogláron a Babel Sound. A zene határokon átívelő változatosságát bemutató fesztivál – túllépve a műfaj határain –, a tánc és a színház világát is elhozza.

Szalóki Ági és a Cabaret Medrano együtt lépnek fel. Forrás: Babel Sound

Július 19-én este Szalóki Ági és a Cabaret Medrano nyitja a sort a Bohém Világ című zenés darab bemutatójával, megidézve a két világháború közti kabaré világát. Ezt követi július 20-án a 'Boomerang Baby - Marlene Dietrich ABC' balatoni premierje, Fullajtár Andrea előadásában.

Július 21-én a Freak Fusion Cabaret előadása

a múlt századi vándorcirkuszok misztikus világába repít sötét humorral és látványos zsonglőr-, akrobata-, légtornász- és burlesque-táncjelenetekkel.

A Holdviola látványos, minden részletében aprólékosan kidolgozott élő, pszichedelikus crossover táncszínházi előadást mutat be július 22-én. TranszOrient – egy keleti álom címmel kifejezetten a Babel Soundra készül Mahasti és világbajnok hastáncos csapata, az ország legjobb, válogatott hastáncművészei egy látványos show-műsorral július 23-án.

Pere Martinez fellépése zárja majd a Babel Soundot. Forrás: Babel Sound

A spanyol Pere Martinez pedig Barcelona flamenco hercege, aki őszintén adja át a latin életérzést. Mindezt egy flamenco tánc-show egészíti ki, amelyhez a fesztiválon vendégeskedő összes flamenco táncos csatlakozik. Ezzel az előadással zárulnak július 24-én a Kultkikötő Nagyszínpadon a színházi zenés-táncos estek.