Egy színpadon a Quimby és a Muse szombaton

VOLT, Koncert, Fesztivál, Telekom, Quimby 2016. 06. 29. Quimby Telekom VOLT fesztivál koncert fesztiv‡l
Este a Qumby 25. születésnapját ünnepelte
Vágólapra másolva!
Szombaton tovább folytatódik a buli a Szigeten. Bízunk benne, hogy sikerül felülmúlni a pénteki elképesztő hangulatot. Lesz ma Quimby és Muse is, és itt lesz egy régi, bájos ismerős is, Róisín Murphy.
Vágólapra másolva!

A szombati Szigetnap igazi headlinere a Nagyszínpadon a Muse lesz, fél 10-kor kezdik a koncertjet. Előttük az izlandi Sigur Rós, a Bring Me The Horizon és a Quimby játszanak ugyanott.

Nagy bulira számíthatunk Forrás: Facebook/Quimby

Az idén 25 éves Quimby idén folyamatosan

ajándékokkal halmozza el a közönséget.

Már készült is egy feldolgozáslemez, amelyen különböző Quimby-számokat adnak elő zenásztársaik, tehát más együttesek. November 26-án, az igazi születésnapon pedig kijön az új Quimby-lemez is. Ugyanezen a napon ad születésnapi koncertet is a Quimby a Budapest Arénában. Az új albumról pedig folyamatosan csepegtetik a számokat.

Muse

Az nagyszínpadi koncertcsokrot a brit Muse zárja szombaton. A háromtagú, eredetileg Rocket Baby Dolls néven induló zenekar jó érzékkel változtatta nevét Muse-ra, mikor elkezdték magukat komolyabban venni egy iskolai zenekarnál a 90-es évek közepén. Az évtized végére már kezdett beindulni a karrierjük, bár

első két kislemezük sikere ellenére sem akarták őket szerződtetni a brit lemezcégek.

Kíváncsian várjuk az esti koncertjüket Forrás: Wikimedia Commons

Végül New York-i koncertjüknek köszönhetően a Maverick Recordsnál kötöttek ki, és megfelelő producereket is találtak, akik elkezdték egyengetni a zenekar karrierjét az USA-ban és Európában is.

Az 1999-es első nagylemez, a Showbiz ötvözte a Muse melankolikusságát a kemény rockos hangzással. Az utána következő lemezek progresszívebbek és kísérletezőbbek lettek, az utolsó albumokon például jelentős elektronikus zenei hatásokkal is találkozhatunk.

A Drones ebből a szempontból kivétel, mert a zenekar visszatért a nyersebb, rockos hangzáshoz, amelyet sok rajongó kifejezetten üdvözölt. A Drones egyébként egy konceptlemez, amely a modern hadviselés dehumanizáltságát állítja középpontba, és a Muse világának megfelelően

egy végtelenül sötét kép rajzolódik ki belőle, elég csak meghallgatni például a Psycho című számot.

A legáltalánosabb vélemény szerint a Muse a Radiohead köpönyegéből bújt ki, de számos más hatást is beépítettek a zenéjükbe, és megtaláltak egy egyéni muse-os hangzást. Ebben jelentős szerepet kap a frontember, Matt Bellamy szokatlanul magas hangja és nagy hangterjedelme, csakúgy, mint kivételes gitár- és zongoratudása. Bellamy excentrikus színpadi viselkedéséről is híres, ami hozzájárul ahhoz, hogy a Muse koncertzenekarként kifejezetten kelendő legyen.

Köztes

A Quimby és a Muse között két együttes lép fel, hiszen – szokás szerint – négy banda játszik egy nap a Nagyszínpadon. Ők pedig a Bring Me The Horizon (BMTH) és a Sigur Rós lesznek. A BMTH fiatal kora ellenére jó magasra jutott. A sheffieldi banda

2015-ben már a Metallica előtt játszott

a Reading and Leeds Fesztiválon. Első lemezük még 2006-ban jelent meg, azután még négyet kiadtak, legutóbb a That's the Spiritet 2015-ben. 2014-ben felléptek a VOLT Fesztiválon, most pedig újra itt vannak, ezúttal a Sziget Nagyszínpadán.

Izlandi varázslat lesz a Sigur Róson Forrás: AFP/2013 Getty Images/Frazer Harrison

A Sigur Rós az este harmadik fellépője a Nagyszínpadon. Ők most lépnek fel először Magyarországon. Az érdekességen kívül pedig külön jó hír, hogy a poszt-rock trió vadonatúj látványvilággal és új dalokkal kibővített setlisttel indult idei turnéjára. Az 1994-ben alakult Sigur Rós a 2000-es évek közepére

már kultzenekarnak számított a világ minden táján.

Olyan filmek kulcspillanataiban szólalnak meg dalaik, mint a Vanília égbolt és az Édes vízi élet.

És még sokan mások

Nem csak a Nagyszínpadon van élet a Szigeten. A fesztivál kismillió koncerthelyszínén egy halom másik program is lesz szombaton. Róisín Murphy például viszonylag későn, 23:45-kor kezd az OTP Bank - A38 színpadon. Akinek nem lenne ismerős a név,

ő az egykori Moloko énekesnője,

aki már több mint 10 éve szólókarrierbe kezdett. Harmadik lemeze 2015-ben jelent meg, de néhány kislemez és vendégszereplés is mögötte van már.

Biztosan táncolva hullámzik majd együtt az egész sátor Róisín Murphy koncertjén Forrás: NurPhoto/Pedro Fiuza/NurPhoto/Pedro Fiuza

Az OTP Bank - A38 sátorban szombaton Róisínon kívül fellép még Norma Jean Martin, a !!!, az ír Kodaline. A mexikói Molotov este 10-kor kezd ugyanitt. Tőlük iszonyatosan hangulatos zúzást várunk, aztán utánuk jön Róisín Murphy, éjjel pedig jönnek a DJ-k a sátorba.

Viszonylag kevés magyar együttes került fel a Nagyszínpadra, a többiek Petőfi Rádió - Telekom VOLT Fesztivál Színpadon koncerteznek, ahol kizárólag magyar bandák lépnek fel.

Szombat este itt játszik az Irie Maffia, a Vad Fruttik, a Mary Popkids, a The Biebers is.

A gépzenére vadulók déltől kezdhetik a tombolást a raklapos Colosseumban. Itt 7 különböző parti lesz szombaton, az első négy magyar, 2 amerikai, és hajnali négykor egy svájci kezdi az utolsót.