Világsztárokkal és ehető kanállal is vár az ökotudatos SZIN

SZIN
Koncert a 2015-ös SZIN-en.
Vágólapra másolva!
A Szegedi Ifjúsági Napok hosszú évek óta jelenti a „nyár búcsúztató fesztiválját", azt a négy napot, amikor még gondtalanul élvezhetik a fesztiválozók a zenét, a vízpartot, a napsütést és a barátok társaságát. Augusztus 24. és 28. között még egyszer lehet a csillagos égbolt alatt koncertről koncertre járni.
Vágólapra másolva!
Koncert a 2015-ös SZIN-en. Forrás: szin.org Minden jog fenntartva! - All rights reserved!/Adam Bertalan / Www.Adambertalan.Com / [email protected]

Az idei SZIN szervezői azt ígérik, hogy

csillagok nem csak az égen lesznek:

sikerült olyan nemzetközi neveket elcsábítani a Tisza-partra, mint a tavalyi év egyik legnagyobb felfedezettje, Jasmine Thompson, a dancefloor és a retro koronázatlan királyai, a 2Unlimited, a Magyarországra szinte hazajáró - és itt mindig felejthetetlen balkán bulit csapó - Boban Markovic Orchestra és a Dubioza kolektiv, akik tavaly már belopták magukat a SZINezők szívébe.

A SZIN ezúttal is

a zenei paletta minden árnyalatát igyekszik megvillantani:

a világhírű előadók sorát olyan csapatok színesítik, mint az electro hip-hopot játszó Foreign Beggars, az „I'm an Albatroz" című slágerrel világsikert arató svéd producer, Aaron Chupa, a ghánai származású, melankolikus neo-soul stílust képviselő Kwabs, a d&b ütemeket keverő René Lavice, a house DJ-producer páros Milk&Sugar vagy az osztrák bluesgitáros, Ripoff Raskolnikov.

A hazai zenekarok közül is sokan búcsúztatják a nyarat Szegeden, „a napfény városában": a

Wellhello, a Halott Pénz, a Brains , az Irie Maffia, a Quimby, az Ivan & The Parazol és a Fish!

is fellép. A SZIN egy

különleges DJ-különítménnyel is készül:

Pixa, Julia Carpenter, Newik, a Badgirls, a Drop the Cheese, Sterbinszky, DJ Palotai, Lennard, Metzker Viktória, Kustánczi Lia, Joer Jr, Walston, Jumo Daddy, Zoohacker és a Suck my Disco alkotják az illusztris névsort.

A zenei programon túl színházi előadások és stand-up komédiások is szórakoztatják a közönséget, miközben a Tisza-parton több tucat civil szervezet, egyesület, alapítvány és intézmény mutatja be a tevékenységét.

A nagyobb színpadok mellett a SZIN ebben az évben

egy interaktív helyszínnel, a Hyde Park Színpaddal is bővül, ahol bárki felléphet, aki elég bátorságot érez magában,

hogy megmutassa tudását a nagyközönség előtt. Lesz mindezek mellett Bor rét is, ahol családi pincészetek nedűit lehet majd megkóstolni.

A változatos programkínálat mellett a SZIN arra is büszke, hogy

első magyarként a legzöldebb fesztivál díját is kivívta magának:

2009-ben ökotudatos programjáért kapta meg a környezettudatos fesztiválokat díjazó nemzetközi Greener Festival Awards-ot is, olyan fesztiválok mellé besorolva, mint a Glastonbury vagy a T-in-the-Park. A SZIN, annak érdekében, hogy minél kevesebb szemét legyen a fesztiválon, idén a Világbéke Műhellyel együttműködve olyan, újszerű fejlesztésekkel készül, mint például az

Ehető Kanál, a Jég Felespohár vagy a Szalma Szívószál,

amelyeket majd a KINO re:kocsmában lehet beszerezni. A re:kocsma mindemellett az ÖKO-SZIN kísérleti helye is: a cél nem kisebb, minthogy

egyetlen gramm szemét termelése nélkül abszolválják a négy napos bulit.

Ennek érdekében itt lehet majd komposztálni a tányért és az evőeszközöket, többször használni a söröskorsókat, sőt, öko/komposzt WC is lesz majd. A természetbarát attitűd a fesztivál külső jegyein is megmutatkozik: óriási virágok, hatalmas növények és állatok között merülhetnek el a szabadságban a SZINezők.