A fellépők kedvenc fesztiválja lett a Sziget

Gerendai Károly magyar üzletember, kultúraszervező, a Sziget Fesztivál alapítója, a Sziget Kft. ügyvezetője. Ő a tulajdonosa Magyarország első Michelin-csillagos éttermének, a Costesnek. Alapítója és vezetője a Szeretem Magyarországot klubnak.
Gerendai Károly, magyar üzletember, kultúraszervező, a Sziget Fesztivál alapítója, a Sziget Kft. ügyvezetője. Ő a tulajdonosa Magyarország első Michelin-csillagos éttermének, a Costesnek. Alapítója és vezetője a Szeretem Magyarországot klubnak. 2016.12.13.
Vágólapra másolva!
A Sziget lett a fellépők kedvenc fesztiválja az European Festival Awards versenyén, így már minden kategóriában megnyerte a fődíjat - közölte a Sziget Szervezőiroda.
Vágólapra másolva!

Szerdán késő este, a hollandiai Groningenben jelentették be az európai fesztiválokat összemérő European Festival Awards győzteseit.

A Sziget olyan rendezvényeket előzött meg a kategóriában, mint a Rock Werchter, a Pukkelpop vagy a Primavera Sound. Az elmúlt években a Sziget kétszer nyerte el a legjobb nagyfesztiválnak járó díjat és egyszer pedig a "Best Line Up" kategóriában bizonyult a legjobbnak.

Gerendai Károly nemrég az Origónak is beszélt a sikerekről Fotó: Szabó Gábor - Origo

Gerendai Károly, a Sziget főszervezője szerint az elismerés egyúttal nagy felelősség, hiszen ezt a teljeskörű bizalmat meg is kell tartani.

- mondta Gerendai.

Az European Festival Awards keretében adták át az idei év életmű díját is, amit a Sziget idén nyáron tragikus autóbalesetben elhunyt munkatársa, Dan Panaitescu kapott. A díjat özvegye és Gerendai Károly vette át.