Vágólapra másolva!
Az éjszaka áll a január 27-i Bábel-est központjában: a Müpa összművészeti sorozatában a Meszecsinka, a Tünet Együttes, a The Walkabouts vezetőjeként ismert Chris Eckman és Szijj Ferenc lép színpadra.
Vágólapra másolva!

A Fesztivál Színházban a seattle-i The Walkabouts vezetőjeként ismert Chris Eckman ad majd szólókoncertet. Az évek óta Szlovákiában élő és alkotó dalszerző-énekes-gitáros egyedi zenei nyelve

jól illeszkedik az éjszakai tematikába.

A Tünet Együttes 2002 óta van jelen a kortárs tánc- és színházi életben. Az éjszaka csodái című produkciójukban - amelyet Weöres Sándor azonos című verse inspirált - a tánc és a modern vizuális technológiák ötvözésével teremtenek különleges látványvilágot. Mezei Ildikó grafikusművész pedig a színpadon rajzolva teremti meg a darab álomszerű alakjait.

Meszecsinka tavaly megjelent, feldolgozásokat és önálló szerzeményeket is tartalmazó, Álmomban ébren című albumát - amelyről nemrég jelent mega Nehéz című számhoz forgatott videó - a magyar világzenei szcéna kiemelkedő produktumának tartják a kritikusok. Az utóbbi években etnopopot játszó együttes egyike volt azon tíz zenekarnak, amelyek a 2015-ben Budapesten megrendezett WOMEX-en lehetőséget kaptak nemzetközi szakemberek előtt bemutatkozni.

A Nádasdy Ádám által moderált bábeli est irodalmi vendége az "éjszakaspecialistaként" ismert Szijj Ferenc József-Attila díjas költő, aki a kortárs irodalmárok közül talán a legtöbbet tudja a fényről és a sötétségről, az éjszaka árnyairól és démonairól, szuverén költői világot teremtve térképezi fel a lélek és a külvilág éjjeli tájait és tartalmait.