Vágólapra másolva!
Plácido Domingo lesz az Opera Shakespeare Báljának sztárvendége 2016. február 6-án. A Magyar Állami Operaház 2014-ben újjáélesztett báli hagyományának sajátossága, hogy az exkluzív eseményre az opera- és balettvilág legnagyobbjait invitálják sztárvendégnek. Domingo fellépésének különös súlyt ad, hogy a 20. és a 21. század zenei életének meghatározó személyisége először énekel az Operaházban.
Vágólapra másolva!

Domingo a múlt héten Facebook-oldalán, videóüzenetben jelentette be a közönségnek, hogy hivatalosan is elfogadta a Magyar Állami Operaház meghívását a 2016. februárjában rendezendő Shakespeare Bálra.

Domingónál nincs híresebb operaénekes Forrás: El Pais

Domingo hosszú évtizedek óta ápol közvetlen kapcsolatot a magyar közönséggel, hisz több szerepben is hallható volt pályájának első felében az Erkel színpadán.

Plácido Shakespeare-hez hasonlatosan univerzális

Azonban utolsó színházi fellépése csaknem 30 éve volt,

az Andrássy úti Operaházban pedig még sohasem énekelt.

A Shakespeare Bálon való szerepvállalásával kapcsolatban kiemelte: "Régi álma valósul meg azzal, hogy színpadra léphet a gazdag múltra visszatekintő Magyar Állami Operaházban, és különösen fontos, hogy ez alkalommal fellépése jótékonysági céllal is párosul."

Ókovács Szilveszter főigazgató a sztártenor felkérésével kapcsolatban hangsúlyozta: "A híres spanyol művész fellépése önmagán túlmutató jelentőségű: Domingo személyében a mai operaélet legnagyobb alakja jön el hozzánk, a még mindig aktív, de már életében rég legendává vált tenorista.

az utca embere szemszögéből, és Domingo életművénél nincs nagyobb „aranyfedezet” senki mögött a szakma álláspontja szerint sem. Természetesen élünk a lehetőséggel, és igazi Domingo-ünneppé is formáljuk majd a februári estét, hisz Plácido Shakespeare-hez hasonlatosan univerzális, mondhatnám: reneszánsz művész.

Ókovács Szilveszter szerint Domingo reneszánsz művész Forrás: Bielik István

Évekbe telt, de sikerült megnyernünk a Maestrót, és vele az Opera újraformált bálja, összművészeti estélye is immár szilárd alapokra kerül".

Művészettel a mentőautóért

Plácido Domingo Facebook-üzenetét négy nap alatt közel húszezer rajongó tekintette meg a művész hivatalos oldalán, minek következtében a jövő februári bál iránti online érdeklődés megugrott. A jegyértékesítés már a nyár elején megindult.

Az esemény alkalmat teremt arra is, hogy egy nemes cél érdekében az összművészet házában találkozzanak az ország kiválóságai, közéleti és gazdasági szereplői.

Az est fő missziója ismételten karitatív: az estély vendégei hozzájárulhatnak a közös célhoz, mely

ezúttal is az Országos Mentőszolgálat hozzásegítése egy mentőautó megvásárlásához.

Plácido Domingo mellett három hazai operaénekesnő lép közönség elé a főműsorban: Rálik Szilvia, Sáfár Orsolya és Szemere Zita szerepel a világsztárral, a későbbi órákban a könnyűzenei együttesek közül a Back II Black, a KFT és a Mystery Gang játszik a bálteremben.