Novák Péter a legjobb rendező Kolozsváron

Novák Péter
Novák Péter interjú a Királydombnál a Városligetben 2015 augusztus 14-én
Vágólapra másolva!
A Kolozsvári Magyar Opera Novák Péter koreográfus által rendezett Figaro házassága nyerte meg Romániában a legjobb operaelőadásnak járó díjat.
Vágólapra másolva!

Az elismerést a romániai dalszínházak harmadik alkalommal megtartott gáláján adták át a kelet-romániai Jászvásáron.

Novák Péternek ez volt az első operarendezése. A kolozsváriak produkcióját nyáron Budapesten az Armel Operafesztiválon is bemutatták.

Novák Péter újabb műfajban próbálta ki magát Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az önmagát egyszerűen „kultúrmunkásként” definiáló Novák Péter újabb műfajban próbálta ki magát: ezúttal operarendezőként debütált az Armel Operafesztiválon, és egyből egy Mozart-klasszikusba vágta a fejszéjét. Akadt egy-két jó ötlete a Figaro házasságának újragondolására, de annyi sajnos nem, ami elegendő lenne három és fél óra kitöltésére. Hiába az okostelefon és a láncfűrész a színpadon, ha végül maga Novák is elveszett a csavaros szerelmi sztoriban - írtuk róla korábbi kritikánkban.

A jászvásári opera által kezdeményezett gála Nagydíját a nemzetközi hírnevű Elena Mosuc román szoprán vehette át, aki huszonöt évvel korábban éppen a helyi opera színpadán kezdte el pályafutását. Vele készült interjúnkat itt olvashatja.