A New York-i Metropolitan a Müpába költözik

müpa met hd live trisztán és izolda wagner
Vágólapra másolva!
Mozart, Verdi, Wagner, Gounod, Csajkovszkij, Richard Strauss és Dvořák operái, illetve az elismert finn származású kortárs zeneszerző, Kaija Saariaho első színpadi műve, a Távoli szerelem alkotja a New York-i Metropolitan Opera Live in HD következő szezonjának sorozatát. A négy új Met-produkcióval és egy bemutatóval ígérkező programot közel hetven ország több millió operarajongója kíséri figyelemmel.
Vágólapra másolva!

A Met Live in HD új évadának első előadása 2016. október 8-án lesz, amikor Wagner Trisztán és Izolda című zenedrámáját Sir Simon Rattle vezényli. Az évad tíz előadása során ismert sztárokkal, és jó néhány kimagasló tehetségű, fiatal énekessel találkozhat a közönség.

müpa met hd live trisztán és izolda wagner Forrás: Kristian Schuller

A Don Giovanniban például Roland Villazon és Simon Keenlyside, a Nabucco címszerepében Plácido Domingo, Gounod Rómeó és Júliájában a Müpában nemsokára élőben is hallható belcanto-hercegnő, Diana Damrau, a Traviatában Thomas Hampson, az Idomeneóban Matthew Polenzani, az Anyeginben Anna Netrebko, a Rózsalovagban Renée Fleming lép a legendás opera színpadára.

Magyarországon a Müpa vette először műsorára a Met élő közvetítéseit,

és teremtette meg azokat a technológiai feltételeket, amelyek révén teljes pompájukban élvezhetők a HD minőségben közvetített előadások. A művek cselekményében való biztos tájékozódást magyar nyelvű feliratozás segíti, és aki még tájékozottabb szeretne lenni, az előadások szüneteiben a szereplőkkel készített angol nyelvű interjúk és egyéb kulisszatitkok révén juthat érdekes háttérinformációhoz.

A Müpa+ hűségprogram Arany és Platina szintű tagjai 2016. április 28-án 10 órától, a nagyközönség április 29-én 10 órától válthat majd jegyeket az élő közvetítésekre és a műsorra tűzött ismétlésekre.