Tarlós visszaszólt Fischer Ivánnak

Tarlós István
Tarlós István, főpolgármester. Origo interjú 2015.
Vágólapra másolva!
Budapest főpolgármestere visszaszólt Fischer Ivánnak, aki felelőtlennek nevezte a fővárost, amiért 200 millió forinttal csökkentette a Fesztiválzenekar támogatását. Tarlós egy pénteki sajtótájékoztatón a maga keresetlen módján válaszolt a kritikára.
Vágólapra másolva!

Fischer Iván azt sérelmezte, hogy a Fővárosi Közgyűlés előzetes konzultáció nélkül 260 millió forintról 60 millió forintra csökkentette a zenekar éves támogatását.

A pénteken publikált videóban elmondta, hogy Budapest többet érdemel, olyan városvezetést, amelyik jó gazdaként gondoskodik a város kultúrájáról. Május 7-én ezért nagy flashmobot tart a Fesztiválzenekar, ahol Fischer azt várja Tarlóstól, magyarázza el sok ezer budapestinek, mi a célja, értelme a felelőtlen döntésnek.

Tarlós nem hagyta szó nélkül Fischer Iván tiltakozását Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Tarlós István hamar reagált a zeneigazgató kritikájára, aki szerinte megfenyegette a fővárost.

– mondta az Index tudósítása szerint a főpolgármester. Végül azt is hozzátette, mindennek ellenére a júniusi költségvetés-módosításnál visszatérnek a támogatás kérdésére, de tudomásul kell venni, hogy a város takarékoskodik, és addig nyújtózkodik, ameddig a takarója ér.