Nemzetközi versenyt nyert a Virtuózok felfedezettje

müpa karácsony boros misi
Vágólapra másolva!
Kiemelt első díjat nyert a párizsi Concours Musical de France nemzetközi zongoraversenyen a 18 éven aluliak között Boros Misi, a Virtuózok felfedezettje.
Vágólapra másolva!

A zongoraversenyre Európa 15 országából több mint ezren jelentkeztek, közülük összesen 92-en szerepelhettek a hétvégi párizsi döntőben - mondta el az MTI-nek telefonon Boros Misi, aki 2014-ben megnyerte a legfiatalabbak kategóriáját a közmédia komolyzenei tehetségkutatójában.

A 13 éves Boros Misi a párizsi versenyen a 18 aluliaknak meghirdetett kategóriák közül a legmagasabb, Junior Excellence nevet viselő szekcióban mutatkozott be. Chopin F-moll etűdjét és E-moll keringőjét, valamint Debussy Danse de la Poupée és Bartók Béla Román népi táncok című darabját játszotta.

- mondta a 13 éves zongorista, aki hozzátette azt is: nagyon örül, hogy magyar zeneszerzőtől is vihetett darabot a francia a több évtizedes múltra visszatekintő zongoraversenyre.

Boros Misinek a kategória döntőjében jobbára nála idősebb, 18 év körüli versenyzőkkel kellett megmérkőznie, és nagyon örült az első helynek. "Nagyon boldog vagyok, hogy nyertem, hiszen ez az egyik legnagyobb francia zongoraverseny" – mondta.