Egzotikus vendége lesz Palya Beának

Mayra Andrade
Vágólapra másolva!
Tavaly indította sorozatát Palya Bea a Müpában, és most csütörtökön Mayra Andrade lesz a vendége, aki a Zöld-foki-szigetekről származik. 
Vágólapra másolva!

A sorozat neve Selymeim – Énekesnők a nagyvilágból, amelynek lényege, hogy Palya Bea mindig egy vendég énekesnővel lép fel. Külön-külön és közösen is előadnak ilyenkor valamit. Május 26-án, csütörtökön Mayra Andradéval lép fel a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

Palya Bea is énekelni fog a csütörtöki közös koncerten. Fotó: Polyák Attila - Origo

Mayra Andrade szülei a Zöld-foki-szigeteken születtek, és diplomataként dolgoztak, így a család rengeteget utazott. Ezért fordulhatott elő, hogy Mayra Kubában született, innen – néhány nappal születése után – költöztek vissza a Zöld-foki-szigetekre, majd éltek Szenegálban, Angolában és Németországban is. Az énekesnő 17 éves volt, mikor Párizsba költözött, és azóta is ott él.

Mayra Andradénak meglepően érett, kidolgozott és mindenre képes énekhangja van. Forrás: YouTube - MayraAndradeVevo

Itt kezdett énekelni, és a kezdés után nem sokkal már meg is nyert egy kanadai dalszerző versenyt. Célja a zenében, hogy valami olyat alkosson a zenében, amelyet addig még nem hallott. Nagy mestere volt Orlando Pantera, szintén zenész, aki ugyancsak a Zöld-foki-szigetekről való. 2005 óta négy lemeze jelent meg az énekesnőnek. Repertoárja a stílusokat nézve hihetetlenül széles. A zöld-foki melódiáktól a bossa nováig, a poptól a sanzonig, a reggae-től a dzsesszig mindenhol otthonosan mozog, pontosabban énekel. Emellett mély személyességgel tölti meg és így teszi teljessé a dalait.

Azért is az egyik legkeresettebb zöld-foki-szigeteki énekes, mert az ottani irányzatok közül nem a mornát, hanem a lüktetőbb, afrikai ízű funanát képviseli. Ezt keveri a világ különböző tájairól és zenei világából vett elemekkel.